2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Kalandok a kanadai Sziklás-hegységben

Egy életre szóló kaland át a Sziklás-hegységen, gleccsereken, alagutakon, fenyveseken és hágókon. Utazunk helikopteren, "jégfelfedezőn", felvonón de a legjobb persze: A Rocky Mountaineer Luxusvonat fedélzetén!

1. nap – Calgary

Érkezés Calgaryba, városnézés az „Új Nyugat szívében” egyénileg. Éjszakázás Calgaryban.

2. Nap – Calgary - Lake Louise

Reggel indulunk Calgaryból egész napos túrára, amit Lake Louis-zal zárunk. Elutazunk Karanaskisba ahol a nap fénypontjaként egy 12 perces helikopterrepülésen veszünk részt a lenyűgöző Sziklás-hegység fölött. Folytatjuk utunkat Banff felé egy városnéző túrára ami során megnézzük Bow Fallst, a Minnewanka-tavat, a Surprise Cornert és a Hoodoos-t majd felvonóról csodáljuk a tájat Banffban. A túra végeztével késő délután érkezünk Lake Louisba, ahol éjszakázunk.

 

3. Nap – Lake Louise

A mai napon egész napos túrára indulunk a világ leglátványosabb országútján a Jasperi Nemzeti Park felé az Icefield Parkway-n. A Columbia Jégmező az egyik legnagyobb jégfelhalmozódás az északi sarkkörtől délre, valamint Észak-Amerika legmegközelíthetőbb jégmezője. A Columbia Icefield Centerben ideje megebédelnünk (nincs az árban), ebéd után pedig átélhetjük a Columbia Jégmező Gleccser Kalandját (a belépőt az ár tartalmazza). A túra alatt egy jégfelfedező fedélzetén utazunk az Athabasca Gleccser közepében, hogy többet megtudhassunk a földtani jellemzőiről. Ezt követően rövid megállót teszünk a Bow- és a Peyto-tavak partján, mielőtt visszaérkeznénk Lake Louise-ba délután.

Éjszakázás Lake Lousi-ban.

4. Nap – Lake Louise – Banff

Reggel mindenki szabadon felfedezheti a gyönyörű Lake Louiset, ugyanis szabadprogram következik. Ebéd után félnapos túrára indulunk a Yoho Nemzeti Parkba, hogy bepillantást nyerhessünk természeti csodáiba. A látnivalók között van a Spirál Alagút, a Smaragd-tó és a természetes sziklahíd, ami átível a Kicking Horse folyón. A túra végén transzfer Banffba.

Éjszakázás Banffban.

5. Nap – Banff

Egy egész napunk lesz, hogy egyénileg felfedezzük a Banffi Nemzeti
Parkot. Fakultatív programként választhatunk egy kellemes fürdőzést az Upper Hot Springs-i ásványvizes medencékben vagy természetsétára indulhatunk a közeli hegyi ösvényeken, meglátogathatjuk a Banffi Történrti Múzeumot, hajókázhatunk a Minnewanka-tavon vagy golfozhatunk a Fairmont Banff Springs golfpályáján.

Éjszakázás Banffban.

6. Nap – Banff – Kamloops

A Rocky Mountaineer fedélzetén Banff hegyi városából indulunk Kamloopsba, Brit Kolumbia szívének látványával kísérve. Az utazásunk alatt egy sor gyönyörűbbnél gyönyörűbb tájon haladunk keresztül a Sziklás-hegység hósapkás hegycsúcsai és gleccserei között, hegyi ösvényeken át hihetetlen alagutakon, sziklás tópartokon. A nap fénypontjai: amerikai vízválasztó, Spirál Alagutak, Kicking Horse Kanyon, Rogers Pass és Craigellachie ami az utolsó szeglet aahová a Canadian Pacific Railway vezet.

Éjszakázás Kamloopsban.

7. Nap – Kamloops – Vancouver

Utazásunk folytatódik nyugat felé a Csendes-óceán és a partmenti város, Vancouver felé. A mai utazásunkon ismét tanúi lehetünk a táj drámai változásának: a sivatagszerű környezetből élesen váltunk át a szélesen kanyargó folyókig, érintetlen erdőkig, a Cascade-hegység lélegzetelállító látványa mentén a Fraser-völgyi buja, zöld mezőkig. A legizgalmasabb napi látnivalóink a meredek lépcsők, szikla kocsiszínek a Thompson folyó partján és a Pokol Kapujának rohanó vize a Fraser-kanyonban. A vonatutunk végetér a Vancouverbe való esti érkezéskor.

Éjszakázás Vancouverben.

8. Nap – Vancouver

A vakáció véget ér a hotelből történő check-out-tal.

 

Kanada - Országinfo

Főváros           Ottawa

Államforma      Szövetségi köztársaság

Pénznem         Kanadai dollár (CAD)

Terület 9 976 140 km2

Népesség        32 822 400 (2007)

Nyelv   Angol, Francia

Vallás   Római katolikus, protestáns, ateista,egyéb

 

Beutazási feltételek

Az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Kanadába legfeljebb hat hónapra turizmus, látogatás vagy üzleti tárgyalás céljából. Az útlevélnek a kanadai tartózkodás teljes időtartama alatt, valamint legalább a visszautazáshoz érvényesnek kell lennie. Bővebb felvilágosítás Kanada budapesti és bécsi nagykövetségének honlapján található.

A vízummentesség nem jelenti automatikusan a belépés abszolút lehetőségét. A határátkelőhelyen a kanadai határőr vizsgálhatja, eleget tesz-e a belépni szándékozó magyar állampolgár az idegenrendészeti előírásoknak, és dönt a beléptetés engedélyezéséről, vagy megtagadásáról. Utóbbi esetben az utasnak a legközelebbi lehetőséggel el kell hagynia Kanadát.

Fontos tudni, hogy a konkrét kanadai tartózkodás időtartamát a belépésnél eljáró határőr határozza meg, és az útlevélbe bejegyzi az innen történő elutazás legutolsó időpontját. Ilyen esetben az utazó köteles legkésőbb a megjelölt időpontban elhagyni Kanadát.

 

Utasbiztosítás

A turista céllal beutazni kívánó külföldieknek érvényes egészségügyi / utazási biztosítással kell rendelkezniük.

 

Utazás, közlekedés

A közúti közlekedés körülményei kiválóak. Fontos tudni, hogy a közlekedési és közlekedésbiztonsági szabályok területenként és tartományonként változ(hat)nak.

A vidéki utakon fontos a sebesség-korlátozás betartása és a fokozott figyelem, mert nem kizárható különféle vadállatok (szarvas, jávorszarvas, stb.) felbukkanása az úton.

A téli utazás veszélyes lehet a nagy hideg (a – 20 és az alatti hőmérsékletek – különösen az északi, hegyvidéki területeken - nem ritkák, melyek szél esetén még 10-15 fokkal hidegebbnek is érződnek), az erős szél és havazások, valamint a jegesedés miatt, ezért indulás előtt ajánlatos az időjárás-jelentések figyelemmel követése az egész útvonal vonatkozásában. Különösen oda kell figyelni a szél okozta hidegérzetre, ami szélsőségesen alacsony hőmérsékletet is képes produkálni. A havazás és a zord időjárás miatt egyes vidéki utakat hosszabb-rövidebb időre lezárhatnak. A téli gumi és hólánc használata ajánlatos a téli időszakban.

A nagy hidegben a repülőgépek időnként indulás előtt jégtelenítésre szorulnak, ami a járatok késését eredményezheti. Ugyancsak a szélsőséges időjárás miatt bekövetkező esetleges áramkimaradások bármilyen utazás esetén késleltethetik a menetrendszerű érkezést.

 

Autóbérlés/vezetés

Gépjármű bérlésekor a turistáknak teljes körű biztosítást kell kötniük.

A táblák a távolságokat és sebesség-határokat metrikus rendszerben közlik (autópályákon általában 100 km/h, lakott területen 50 km/h). Az utakon kijelölt sebességhatárok betartását gyakran ellenőrzik. A megadott sebességhatár jelentős túllépése esetén, a helyszínen intézkedő rendőr jelentős büntetést szabhat ki, bevonhatja a jogosítványt, ráadásul a gépkocsit elveheti a vezetőtől.

Parkolni csak a kijelölt parkolóhelyeken, illetve parkolóházakban lehet. Mindig tiszteletben kell tartani a parkolási terület felfestett határait, s a parkolóórákba a megfelelő pénzmennyiséget be kell dobni, mert a parkolás-felügyelet Kanadában kifejezetten hatékonyan működik: sem a területi, sem az időbeli korlátok túllépését nem tolerálják, a kiszabott bírságok ráadásul meglehetősen magasak.

A biztonsági öv használata mindig kötelező. Általános szabály, hogy piros jelzésnél - amennyiben ezt tábla/jelzés külön nem tiltja, és a zöld jelzésen áthaladó közúti és gyalogos forgalmat nem akadályozza - a jobbra kanyarodás engedélyezett, kivéve Québec tartomány egyes részein.

 

Vezetés közben a mobil-telefon kézi használata több tartomány területén büntetendő cselekedet, ezért azt közbiztonsági okok miatt is mindenütt ajánlott mellőzni.

Québec-ben az alkoholfogyasztás és vásárlás 18 évet betöltött személyeknek engedélyezett, Ontario-ban, New-Brunswick-ban és Brit Kolumbiában a korhatár 19 év. A vezetés közben megengedett alkoholszint 0.8 g/l, de 16 és 21 év közötti, valamint kezdő vezetőknek a tűréshatár 0 g/l. A szabályok be nem tartása pénzbüntetéssel, valamint a vezető jogosítványának 3 hónapra történő helyszíni bevonásával járhat.

A kanadai közlekedésre vonatkozóan további információkat az alábbi weboldalon olvashat:www.canada.gc.ca/aboutcanada-ausujetcanada/transport/menu-eng.html

 

Elektromosság

Kanadában az elektromos hálózat 110 voltos, az amerikai típusú 3-pólusú dugaszolóaljzat használatos. Elektromos berendezéseket ennek figyelembe vételével érdemes behozni, illetve esetlegesen vásárolni magyarországi használatra.

 

Közegészség, egészségügyi helyzet:

A kanadai egészségügyi és kórházi ellátás magas színvonalú. Mivel Magyarország és Kanada között nincs kölcsönös egészségügyi ellátásra vonatkozó nemzetközi megállapodás, ezért a konkrét orvosi vagy kórházi ellátás során felmerülő igen magas költségeket helyben kell rendezni készpénzben vagy itt elfogadott biztosítás révén. Ezért a kiutazás előtt olyan egészségügyi biztosítás megkötése javasolt, amit Kanadában elfogadnak, így megelőzhető az, hogy előre ki kell fizetni a számlát, amit aztán csak utólag térítene meg a biztosító.

Sürgős orvosi ellátás szükségessége esetén olyan orvosi rendelőket lehet felkeresni, ahol nem kell előzetesen időpontot kérni (walk-in clinics). Azonnali ellátást vagy beavatkozást igénylő esetekben a kórházak ügyeleti ellátó részlegére lehet menni (hospital’s emergency room), ahol azonban az éppen jelentkező sürgősségi esetek számának függvényében jelentős is lehet a várakozási idő.

Kanadában előfordulhat a veszettség, amit főleg vadon élő kis állatok – mosómedvék, borzok, denevérek, stb. – terjesztenek. Vadállat harapása esetén a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulni.

 

Éghajlat

Az ország legnagyobb része a mérsékelt éghajlati övben fekszik. A kelet-nyugati irányú hegységek hiánya miatt az éghajlati zónák között nem éles határvonalak, hanem széles átmeneti területek alakultak ki. Meleg nyarak és az európai teleknél jóval szigorúbb hideg évszakok jellemzik. A nyarak észak és kelet felé haladva válnak egyre hűvösebbé. Az ország északi része az állandóan fagyos övbe nyúlik. A csapadék az ország délnyugati részének partmenti régióiban a legtöbb.

Kanada tavakban és erdőkben gazdag ország, ennek következtében a nyári hónapokban – különösen júniusban és júliusban – jelentős rovarjelenséggel (főleg szúnyog-) kell számolni. A rovarcsípésre érzékeny személyek mindenképpen szerezzenek be hatékony rovarriasztó-krémet vagy spray-t.

Nagy hideg esetén, szabadtéren ajánlatos kerülni a megerőltető tevékenységeket. Ilyenkor ajánlott az orr- és szájnyílás befedése, hogy a tüdőt a hideg levegőtől és az esetlegesen fellépő tüdőgyulladástól meg lehessen óvni. A jó napszemüveg használata ajánlott a nagy és összefüggő hó felülettel rendelkező területeken.

Forrás: kulugyminiszterium.hu

 

Viselkedés, öltözködés, ünnepek

Kanada, soknemzetiségű ország lévén, tiszteli a máshonnan jött, másfajta emberek szokásait, megérti érzékenységét. Azonban van néhány szabály, amelyet a látogatóknak is tiszteletben kell tartani. Az őslakosokat például semmiképpen sem nevezhetjük indiánoknak vagy eszkimóknak, ez udvariatlanság. Az indiánok magukat Kanada első nemzeteinek (First Nations) nevezik, az eszkimók pedig inuitnak nevezik. A francia anyanyelvű területeken, Québecben, hálásak az emberek, ha legalább néhány szót tudunk vagy megtanulunk franciául, ami néhol akár elvárás is lehet.

Öltözködés tekintetében elmondható, hogy tulajdonképpen bármit viselhetünk, bár az egy napon belüli hőmérséklet-ingadozás gyakorisága megköveteli a réteges öltözködést. Elegáns ruhát csak hivatalos programra, előkelőbb étterembe, színházba, hangversenyre szükséges felvennünk.

Az ország lakosságának több mint 70 százaléka nem dohányzik, így a vendéglők és éttermek nagy hányadában nem is megengedett a dohányzás, vagy szigorúan erre a célra elkülönített helyen lehet megtenni. Kávéházakban, bárokban azonban lehet dohányozni. Parkban, erdőkben dohányzási tilalom van, az utcán illetlenség dohányozni, buszokban, vonaton, és taxikban tilos.

 

Az országszerte megtartott ünnepek a következők: Újév (New Year’s Day), január 1, Nagypéntek (Good Friday), Húsvét Hétfő (Easter Monday), Viktória királynő napja (Victoria Day), május harmadik hétfője, Kanada nemzeti ünnepe (Dominion Day), július 1, a munka ünnepe (Labour Day) szeptember első hétfője, a hálaadás ünnepe (Thanksgiving Day), október második hétfője, Karácsony (Christmas), december 25, Ajándékozási nap (Boxing Day), december 26, és az uralkodó születésnapja. A legtöbb tartományban ünnepnek számít karácsony és húsvét másnapja is, valamint az első világháború befejezésének napja (Remembrance Day), november 11-én, amely általában csak az iskolák és a közalkalmazottak számára szünet. Az egyes tartományokban saját ünnepnapokat is tartanak. Például Albertában a Család Napját (február harmadik hétfője), és az Örökség Napját (augusztus első hétfője), Brit Columbiában Brit Columbia Napját (augusztus első hétfője, Új-Fundlandon és Labradorban Szent Patrik Napját (március 17), és Szent György napját (április harmadik hétfője), valamint a Felfedezések napját (június utolsó előtti hétfője) és az Emlékezés napját (július első hétfője). Québecben főleg egyházi ünnepeket tartanak (Vízkereszt, Hamvazószerda, Áldozócsütörtök, Saint-Jean-Baptiste napja, Mindenszentek napja, Szeplőtelen Fogantatás napja).
Ha egy ünnep szombatra vagy vasárnapra esik, akkor az utána következő hétfő is automatikusan munkaszüneti nap.

Forrás: kanadakalauz.hu

 

Külképviseletek

Ottawa-i Magyar Nagykövetség

Cím: 299 Waverley Street, Ottawa, Ontario K2P OV9

Telefon: (00)-(1)-(613) 230-2717, (00)-(1)-(613) 230-4859, (00)-(1)-(613) 230-8215

Ügyelet: (00)-(1)-(613)-612-9937

Fax: (00)-(1)-(613) 230-7560

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dr. Vastagh Pál

E-mail: mission.ott@kum.hu

Honlap: http://www.mfa.gov.hu/emb/ottawa

 

 

Árak 2105

Golden Leaf Deluxe

Golden Leaf

Silver Leaf

Red Leaf

Apr 18 - Apr 30

4 770 USD

3 970 USD

3 100 USD

2 700 USD

May 01 - May 28

4 860 USD

4 000 USD

3 120 USD

2 750 USD

May 29 - Jun 25

5 350 USD

4 500 USD

3 530 USD

3 150 USD

Jun 26 - Jul 05

5 480 USD

4 600 USD

3 530 USD

3 150 USD

Jul 07 - Sep 24

5 350 USD

4 500 USD

3 430 USD

3 060 USD

Sep 26 - Oct 01

5 350 USD

4 500 USD

3 390 USD

3 020 USD

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Időtartam

8 nap / 7 éj

 

Az ár tartalmazza:

 • 2 nap a Rocky Mountaineer fedélzetén GoldLeaf, SilverLeaf, vagy RedLeaf szolgáltatásokkal
 • 2 reggeli, 2 ebéd
 • 7 éjszaka szállás a kiválasztott kategória alapján szállodákban
 • Vancouver Kilátó
 • Yoho Park túra, Banff –ból Lake Louise-ba
 • Icefields Parkway Túra, ami tartalmazza a speciális buszos túrát („Ice Explorer”)
 • Lake Louise-ból Calgary-ba, közben Banff-ban felvonózunk
 • Summit helikopteres sétarepülés
 • Calgary Torony
 • Vasúti transzfer Vancouverben, Kamloopsban és Banff-ban
 • Csomagkezelés és belépő a Nemzeti Parkba

 

Éjszakázások:

Vancouver, Kamloops, Banff, Lake Louise, Calgary

 

Indulási dátumok Calgary-ból Vancouverbe 2015

APR
 • 18
 • 25
 • 28
MAY
 • 01
 • 02
 • 05
 • 08
 • 09
 • 12
 • 15
 • 16
 • 19
 • 22
 • 23
 • 26
 • 29
JUN
 • 02
 • 05
 • 09
 • 12
 • 16
 • 19
 • 23
 • 26
 • 30
JUL
 • 03
 • 07
 • 10
 • 14
 • 17
 • 21
 • 24
 • 28
 • 31
AUG
 • 04
 • 07
 • 11
 • 14
 • 18
 • 21
 • 25
 • 28
 • 29
SEP
 • 01
 • 04
 • 05
 • 08
 • 11
 • 12
 • 15
 • 18
 • 19
 • 22
 • 26
 • 29

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Golden Leaf

Silver Leaf

Red Leaf

A luxus és a kényelem egyszerűen felülmúlhatatlan. Nem csoda, hogy ez a legkedveltebb szolgáltatásunk.

Vessen egy pillantást a tájra az ablakból az egyedi tervezésű, üvegkupolás , egyszintes vagonunkban.

Kényelemben élvezheti a kísérőszemélyzet történeteit mialatt helybe szervírozzák a reggelit vagy az ebédet

Szállodák és szolgáltatások

Fairmont Chateau Lake Louise, Fairmont Lakeview Room

Hampton Inn & Suites by Hilton

Hampton Inn & Suites by Hilton

Fairmont Banff Springs Hotel, Fairmont Room

International Hotel & Suites, Studio Suite

International Hotel & Suites, Studio Suite

Fairmont Waterfront, Fairmont Room

Fairmont Chateau Lake Louise, Fairmont Room

Banff Caribou Lodge & Spa

Fairmont Palliser, Fairmont Room

Banff Caribou Lodge & Spa

Fairmont Chateau Lake Louise, Fairmont Room

Kétszintes, teljesen üvegtetős vagon

Egyszintes vagonok hatalmas üvegablakokkal

Nagy ablakok a zavartalan kilátás érdekében

Exkluzív étkező

Reggeli és ebéd az ülésekhez szervírozva

Tágas, dönthető ülések

Gourmet melegételekkel

Ingyenes alkoholmentes italfogyasztás és sznekkek. Egy pohár sör vagy bor az ebédhez.

Hűtött reggeli és ebéd az ülésekhez szervírozva

Ingyenes italfogyasztás és snckekkek

Éjszakai elhelyezés népszerű szállodákban

Ingyenes alkoholmentes italfogyasztás és sznekkek. Egy pohár sör vagy bor az ebédhez.

Deluxe elhelyezés

 

 

GLDomeCar.jpg

silverleafdiagram1.jpg

RED_LEAF.jpg

GoldLeaf-Seating.jpg SilverLeaf.jpg RedLeafCar1.jpg

logo.jpg

 

LBGE-LBGW-cdn-rockies-adventure.jpg


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte