2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Kaukázus utazás: hegymászás fiataloknak

Kaukázus utazás: hegymászás fiataloknak

Kaukázus utazás: hegymászás fiataloknak

 

 

 • Utazás: Repülővel, moszkvai átszállással menetrend szerinti járattal.
 • Elhelyezés: Sátrakban, illetve menedékházakban.
 • Ellátás: A program szerint.

 

 

1. nap: Találkozás Ferihegy 2B terminálon, indulás moszkvai átszállással Sztavropolba. Transzfer Sztavropolból Arhizba. Meglátogatjuk Alsó-Arhizban a szabadtéri építészettörténeti múzeumot. 9-10. századi templomok megtekintése. Érkezés a „Taulu” menedékházhoz. Vacsora.

2. nap: Ismerkedés a környékkel, bemelegítésképpen elmegyünk a „Beloj” (Fehér) folyó vízeséséhez. Ellenőrizzük felszerelésünket, készülődünk a túrához.

3. nap: Első célpontunk a „Sekretnoe” (Titkos) tó. Történelmi emlékhely meglátogatása.

4. nap: Korai kelés, mosakodás a hegyi patakban. Első igazi nagy távolságra készülünk, 15 km megtétele következik, hegymászási gyakorlat. Gyönyörű vízeséseket csodálunk meg.

5. nap: 10 km gyaloglás következik, eltúrázunk a „Szófiai-tavakhoz”. Gyönyörködünk az „Ak-Kajri” vízesés és a Szófia-hegy szépségében. Útközben találkozhatunk esetleg hegyi kecskékkel vagy turistákkal. Eljött az első igazi megpróbáltatás ideje,-megmásszuk a 2900 m magas „Irkiz” csúcsot (1A kategóriás nehézségi fokozat). Éjszaka a szabad ég alatt.

6. nap: Ma a Kara-Dzsas (Fekete-herceg) csúcs megmászására vállalkozunk 1A kategóriájú nehézségi fokozaton 2960 m magasságra. A hegygerincről lélegzetelállító látványban van részünk. Visszatérés a turista pihenőhelyre. 16 km.

7. nap: Átmegyünk Arhizba (7 km), elhelyezkedés a turista pihenőhelyen. Lovaglási lehetőség. Raftingolás a hegyi patakban. Szauna. Ünneplés az esti tábortűz körül. „Oroszország turistája” jelvény átadása.

8-14. nap: Elutazás a tengerhez Agojba, a „Volna” turista pihenőhelyre. Elhelyezkedés, tenger, vacsora. Utolsó pihenőnapok a tengeren. Kirándulások: Szocsi, „Kisjelev” sziklaorom, vízesés, „Delfin” aquapark meglátogatása, diszkó.

14. nap: Reggeli, búcsúzás a csoporttól, hazautazás felejthetetlen emlékekkel Moszkván keresztül Bp Ferihegy 2B-re a menetrendszerinti járattal.

Kaukázus utazás: hegymászás fiataloknak

A fogadó fél szolgáltatja:

 • sátrakat
 • köteleket
 • kommunikációs eszközöket
 • gázballonokat
 • melegítő párnákat
 • elsősegély felszerelést
 • étkezéshez szükséges tálcákat stb.

A személyes felszerelésről, öltözetről természetesen az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk, mint:

 • meleg, vízálló nadrág és dzseki (esőkabát akár)
 • sportfelszerelés
 • hegymászó nadrág
 • sportcipő
 • bakancs
 • kesztyű, sísapka, baseballsapka
 • hátizsák (kb. 80-100 literes)
 • hálózsák
 • napszemüveg
 • napozókrém
 • elemlámpa hozzá tartozó pótelemmel.
 • Gyertya, bögre, kanál, villa, kés, tányér
 • Termosz vagy üveg víz részére
 • Személyes gyógyszerek

Amit esetlegesen nem tud megszerezni, a meghívó félnél kölcsönözheti, vagy megvásárolhatja előzetes egyeztetés alapján.

Arhiz

A városka neve széplányt jelent. A Nyugat-Kaukázusban lévő természeti értékek közül az egyik legismertebb. Az érintetlen természet szépsége még a korlátlan képzeletet is felülmúlja. A településről út vezet a hegyekbe, amely gyönyörű fekvésű tavak láncolatát érinti. Ezek a Szófiai-tavak, Damhurc és Kardivacs. Arhiz környéke gigantikus csésze, amit megtölt a kristálytiszta hegyi levegő és a simogató napsütés. Lenyűgöző az évszázados erdőkkel borított hegyek karéja, amely körülöleli a hóborította tájat.

Alsó-Arhiz

10-12. századi település, ahol a többszáz éves templomok maradványai láthatók napjainkig. A selyemútnak köszönhetően erre a területre eljutott a bizánci vallás. Nem messze innen 2070 m-es magasságban található a világ legnagyobb speciális asztrofizikai megfigyelőállomása.

Agoj

“Volna pihenőhely” – (12 km Tuapce várostól) Alacsony fekvésű település, csupán 100 m-re fekszik a tenger felett. Innen csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a hajókra. Itt a tenger különösen tiszta, szinte érintetlen a természet. A Volna pihenőhelyen van zuhanyzó, étkezde, kávézó, diszkó, üzletek, könyvtár.

Kaukázus

Időpont választás

Nyár elején még havasak a hágók 2500m felett, a nyár végére a hó elolvad. A virágok és  növények is változnak az évszakkal. A tavak nyár végére melegszenek föl annyira, hogy fürödni lehessen bennük. A természet minden évszakban változatos.

Ruházat

Réteges öltözködés 0 és 20 fok közötti hőmérsékletre készülve. A bakancs esetében nem árt az impregnálás, mivel hóban és patakban ázhat. Meleg hálózsák 0 és 5 fok közötti hőmérsékletre. Napszemüveg, napvédő, sapka, és túrabot sem árt.

Hátizsák

Elég nagy hátizsák kell, mivel az otthonról hozott holmik mellett a túra felszerelést, sátor, főzőeszközök, élelmiszerek, felváltva, de végig cipelni kell.

Étkezés

A szervező egyszerű, de bőséges élemiszeradagot biztosít, amit a csapattársak közösen készítenek el. Reggel, este tábortűz és közös főzés.

Fizikai megterhelés

Egészséges ember számára teljesíthető életkortól függetlenül. Túrázási tapasztalat szükséges. A nehézséget a felszerelés cipelése illetve a sorozat terhelés okozza. Vasárnap pihenőnap és tisztálkodási lehetőség.

Vásárlás

Az út első napján Arhizban, aztán vasárnap Damhurcban és a végén Krasznaja Poljánán lehetséges. Lényegében az élelmiszeren kívül, ami szükséges, azt mind előre be kell pakolni.

Egyebek

Fontos a jókedv, a természet szeretete és a fényképezőgép. Akkor biztos kellemes és tökéletes kikapcsolódás lesz az utazás. Nem árt az úti ismertetőt végigolvasni, mert ott mindent leírtak, ami kell az útra. De mindenkinek saját tapasztalata alapján kell kiválogatnia azt, amit felesleges magával vinnie. Én talán ezeket hangsúlyoznám ki.

Üdvözlettel: Tamás


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte