2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Transzszibériai Orient-Expressz

Moszkva, Kazany, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Krasznojarszk, Irkutszk, Bajkál-tó, Ulan-Ude, Ulan-Bator, Góbi sivatag, Peking.

Utazás: egyénileg vagy repülővel, menetrendszerinti járattal (irodánkban kedvezményes repülőjegyek vásárolhatók)

Elhelyezés: 1 éj Moszkvában (Standard kategória esetében: 4*-os, First Class kategória: 5*-os szállodában); 9 éj a Transzszibériai Orient Express hálófülkéiben; 1 éj Tereljben jurtában; 1 éj kínai vonaton; 2 éj Pekingben 4*-os szállodában
Ellátás: teljes ellátás

Program:

1. nap: Érkezés Moszkvába, Oroszország fővárosába. Az idegenvezető a repülőtéren várja a csoportot. Transzfer a szállodába, vacsora egy városi étteremben. Szállás Moszkvában.

2. nap: Egész napos moszkvai városnézés: Mira sugárút, Ostankino tv torony, Moszkva folyó, Novogyevicsij kolostor, Kutuzov sugárút, Győzelem park, Vörös tér, Kremlin katedrálisok, Kincstár. Este transzfer a vasútállomásra, a szállás elfoglalása az Orient Expresszen. (Moszkva – Kazany távolság 793 km)

3. nap: Érkezés Kazanyba, a tatár fővárosba, városnézés: Kazanyi Kreml (mely a régi tatár véderőművek romjaira épült, és mely ma a Világörökség része), Qol-Sarif mecset, Szabadságtér, ortodox katedrálisok és templomok, Tatár Elnöki palota. A nap folyamán egy folklór show előadásban lehet részünk. Szállás az Orient Expresszen. (Kazany – Jekatyerinburg távolság: 875 km)

4. nap: Érkezés az 1723-ban alapított, Európa és Ázsia határán fekvő Jekatyerinburgba, az uráli régió fővárosába. A várost I. Katalin cárnő tiszteletére nevezték el. Az Októberi Forradalmat követően II. Miklós cárt és családját itt tartóztatták le és itt is végezték ki. A városnézés során a XVIII-XIX. századi orosz klasszicista építészet műremekeit, illetve a virtuális határ obeliszkjét is láthatjuk. Szállás az Orient Expresszen. (Jekatyerinburg - Novoszibirszk távolság: 1.525 km)

5. nap: A mai napon a vonat Novoszibirszkbe érkezik, a szibériai régió fővárosába, Oroszország 3. legnagyobb városába. A városnézés során a Lenin teret, az opera- és balett színházat, a katedrálist, az Ob folyót, a Transzszibéria hidat és a szabadtéri vasút múzeumot tekintjük meg. Szállás az Orient Expresszen. (Novoszibirszk - Krasznojarszk távolság: 800 km)

6. nap: A mai napot a Jenyiszej folyó legnagyobb szibériai kikötővárosában, Krasznojarszkban töltjük. A várost több mint 300 évvel ezelőtt alapították, a korai cölöpvár helyén épült fel a mai település. A környék lenyűgöző, magas hegyek és mély kanyonok váltják egymást. Szállás az Orient Expresszen. (Krasznojarszk – Irkutszk távolság: 1.050 km)

7. nap: A reggeli órákban érkezés Irkutszkba, a legősibb szibériai városok egyikébe. 1661-ben az Angara folyó partján szőrmekereskedők védelmére cölöpvárat építettek, majd később a város fontos kereskedelmi központtá vált. A városnézés során ortodox templomokat, a harangtornyot (melynek tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra), az óvárost, a Kirov teret és egy szabadtéri múzeumot látogatunk meg. Szállás az Orient Expresszen.

8. nap: Érkezés a Bajkál-tóhoz. Korábban a tó körül futó vasútvonal egy szakasza a Transz-Szibériai vonal szerves része volt. A mai napon egy panoráma utazást teszünk, hiszen a tó nem csak a méreteivel kápráztat el minket, hanem az azt körülölelő sziklák látványával is. A vonat megáll egy kis falunál, ahol az utasok megmártóztathatják a lábukat a tó kristálytiszta vizében, majd piknik. Szállás az Orient Expresszen. (Irkutszk – Ulan-Ude távolság a Bajkál-tavi kitérővel: 566 km)

9. nap: Érkezés az Uda folyó partján fekvő burját fővárosba, Ulan-Udeba, melyet 1666-ban portyázó kozákok téli szálláshelynek alapítottak. A Burját Köztársaság a végtelen sztyeppéiről, a vad és érintetlen tájairól, a buddhista templomairól és a nomád sátorokról híres. A nap folyamán ellátogatunk Ivolginszki Datsan-ba, az orosz buddhizmus legfontosabb kolostorába. Határátlépés Mongóliába (az útlevél ellenőrzés a vonaton történik). Szállás az Orient Expresszen. (Ulan-Ude – Ulan-Bator távolság: 657 km)

10. nap: A reggeli órákban a vonat megérkezik Ulan-Batorba, Mongólia fővárosába. Transzfer a Terelj Nemzeti Parkba (70 km), majd elhelyezkedés a táborban. Ebéd után kirándulás a Teknős Sziklához, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Ezt követően a Kilátó Hegyhez gyalogolunk. Lovagolási lehetőség, majd egy kisebb mongol jurta szétszedése és felállítása. Szállás jurtában.

11. nap: A délelőtti órákban egy nomád családot látogatunk meg – megkóstolhatjuk a tradicionális ételeket, és bepillantást nyerhetünk az életükbe. Ebéd után visszatérünk Ulan-Batorba, ahol a városnézés során megtekintjük a Sukhbaatar teret, a Gandan kolostort, a Nemzeti Történelmi Múzeumot, a Bogd Khaan palota múzeumot, végül felmegyünk a Zaisan dombra. Ajándékvásárlási lehetőség. Az este folyamán részt veszünk egy mongol folklór előadáson. Szállás az Orient Expresszen. (Ulan-Bator – Erlian távolság: 514 km)

12. nap: Reggel megérkezünk Erlianba, a kínai határvárosba. Az eltérő nyomtáv miatt az Orient Expressz nem folytathatja az útját Peking felé. Átszállás kínai vonatra. Útlevél ellenőrzés a vonaton. Mialatt a csomagokat átrakodják, aközben egy pompás kínai ebédet fogyasztunk el. A délutáni órákban a vonat a Góbi sivatagon halad át. Szállás a kínai vonaton. (Erlian – Peking távolság: 842 km)

13. nap: Érkezés Pekingbe, Kína fővárosába. Egy egész napos túra során ellátogatunk a Tiltott Városba. Szállás Pekingben.

14. nap: Kirándulás a Kínai Nagy Falhoz, és a Ming síremlékekhez. Vacsora egy pekingi kacsa-étteremben. Szállás Pekingben.

15. nap: A menetrend függvényében szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrendszerinti járattal.

Indulási időpontok:

Moszkva-Peking - 2013.07.05-19., 2013.08.16-30.
Peking-Moszkva - 2013.07.13-27., 2013.08.24-09.07.

 

Részvételi díj: 

Standard
4 ágyas elhelyezés: 4 200 EUR
3 ágyas elhelyezés: 4 350 EUR
2 ágyas elhelyezés: 4 950 EUR
1 ágyas elhelyezés: 7 250 EUR

First Class
2 ágyas fülkében:   7 350 EUR
1 ágyas fülkében: 10 600 EUR

Az árak Euro/fő-ben értendők. 
Forintos fizetés esetén a fizetési napon aktuális árfolyam szerint.

Repülőjegy: kb. 170.000 Ft-tól, repülőtéri illetékkel együtt

A részvételi díj tartalmazza:

 • 9 éjszaka szállás a Transzszibériai Vonaton
 • 1 éjsazka szállás a kínai vonaton, standard osztályon
 • 1 éjszaka szállás Moszkvában, a Hotel Novotel Center 4*-ben (a Standard Class utasai részére standard szobában, a First Class utasai számára executive szobákban)
 • 1 éj szállás Terelj
 • két éj szállás Pekingben, a Hotel Jiango 4*-ban (standard kategória mindenkinek)
 • teljes ellátás
 • fürdőszobai készlet, fürdőköpeny
 • tea, kávé az út során
 • programok a felsoroltak szerint
 • csomagszolgálat az állomásokon
 • orvosi szolgálat (Moszkva és Erlian között)
 • transzferek a repülőtér és a szálloda között (idegenvezető nélkül)
 • angol, német, francia, olasz, spanyol vagy portugál idegenvezetés 10 főtől, magyar idegenvezetés 20 főtől

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Budapest – Moszkva - Budapest és Peking - Moszkva repülőjegyek költségeit
 • az orosz, mongol és kínai vízumok költségeit (kb. 35.000 Ft)
 • borravalókat
 • Az orosz vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Atlasz Classic 560 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 740 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1.040 Ft/fő/nap).

 

A részvételi díj fizetési és lemondási feltételei:
Jelentkezéskor 900 EUR vissza nem téríthető foglaló fizetendő.
Lemondási feltételek, kötbér:
91−61 nap között: 40%
60−31 nap között: 55%
30−16 nap között: 80%
15 napon belül: 100%
A repülőjegyeket jegykiállítás után az adott légitársaság feltételei szerint lehet módosítani vagy lemondani.

Elhelyezés a Transzszibériai Orient Expresszen

A vonat kocsik légkondicionáltak, fűthetők, a standard vagonok mindkét végükön WC-vel felszereltek. Két különböző kategóriájú kocsit lehet foglalni, melyek besorolásai a következők:

Standard: Minden fülkéhez étkező asztal, ruha- és bőröndtároló, rádió és két 65x185 cm-es alsó ágy tartozik (igény szerint két felső ággyal bővíthető). A kupék zárhatók.

First Class: Szolgáltatásaikat tekintve az alábbi extra szolgáltatásokat nyújtják a standard felszereltségén felül: karosszék, szekrény, mosdó, zuhanyzó, WC, hajszárító, papucs, fürdőköpeny, internet csatlakozási lehetőség, DVD lejátszó TV monitorral; az alsó ágy: 120x190 cm, felső ágy: 95x190 cm. A kupék zárhatók.

Szolgáltatások az Orient Expesszen

Zuhanyzó-kocsi: 8 kabinnal, a standard fülkében alvók részére (nyitva: reggeltől estig)

Étkezőkocsi: 2 étkező kocsi található a vonaton (a kínálatban orosz és európai ételek szerepelnek)

Bár: a kocsi két részre osztott, a hall részben zongora található Konferencia-kocsi: előadások, vetítések, nyelvtanfolyam

Az alábbi szolgáltatások igénybevételére nincs lehetőség: széf, mosoda, reggeli ébresztés

Magyar idegenvezető min. 20 fő jelentkezése esetén indul a csoporttal.


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte