2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

A Nagy Szibériai Utazás: A Szaján-hegység gyűrűje

Szibéria az Oroszország közepén található hatalmas terület, mely még a helyiek számára is misztikus és hozzáférhetetlen tudott maradni. Három varázslatos régió - Krasznojarszk, Tuva és Hakaszföld - három különböző táj, három különböző kultúra...

A tajga sűrű erdői és a végtelen sztyeppék, a hangulatos mezők és a varázslatosan csupasz hegyek, kereszténység és sámánizmus - mind mind évszázadokon át tudtak együtt létezni Szibériában. Szibéria természete örökre bevésődött a helyi kultúrába és az itt élő emberekbe: a sztyeppék szabadsága a tuvánok halk énekébe, a Jenyiszej-folyó erőteljes dübörgése a dörmögő buddhista szerzetesek imáiba, ember és természet egysége a sámánok misztikus szertartásaiban.

Ezzel az utazással élvezheti a hamisítatlan szibériai vendégszeretet és valódi bepillantást nyerhet az orosz, tuvai és hakasz nép életébe, egészen napjainktól a régmúltig. Az utazás végén elmondhatja magáról, hogy megismerte Szibériát, miután bebarangolta a szibériai tajgát, magábaszippantotta a cédrus és fenyő meleg illatát, letérdelt az ősi sírhantok előtt, eltöltött egy éjszakát egy igazi tuvai és hakasz sátorban, belehallgatott a sztyeppe csengő nyugalmába, a szent helyeken áldoz a szellemeknek és a szívének egy kis darabkáját örökre itt hagyja, ezen a vidéken!

Program

1. nap: Érkezés Krasznojarszkba, ebéd. Krasznojarszki városnézés, majd látogatás a Krasznojarszk Sztolb Nemzeti Parkba. Vacsora a szállodában.

2. nap: Reggeli után utazás Divnogorszkba, ahol megtekintjük a Jenyiszej-folyó partján emelkedő csodás hegyeket. Ebéd után egy i.e. VII. századi szkíta temetkezési helynél fogunk megállni. Fakultatív kirándulás a Szaján-Susenszki vízierőműhöz, vagy egy pisztráng haltelepre. Vacsora és szállás egy erdei szállóban.

3. nap: Reggeli után meglátogatjuk a susenszki skanzent, majd egy család lát bennünket vendégül. Ezután továbbutazunk Tuvába.

4. nap: Reggeli után utazás Kizilbe, ahol a folyóparti hegyeket, a buddhista templomot és a sámán kórházat tekintjük meg! Ebéd egy étteremben, meglátogatjuk a Tuvai Nemzeti Múzeumot, majd egy sétát követően visszatérünk a táborba. ÉjszakaI fakultatív program: sámán rituálé.

5. nap: a Khayrakan-hegyhez teszünk látogatást, piknik ebédet rendezünk, majd átkelünk a Szaján-hágón és Hakaszföld tajgaerdeiben gyönyörködünk. Szállásunk a "Hópárduc" táborhelyen, faházakban lesz.

6. nap: Reggeli után utazás a tajgára, ahol többféle program közül választhat a csoport:

 • Világítótorony a Majak-hegyen
 • Vadászház, bemutató
 • Szerelmesek hídja
 • Ljubimoje-tó

Ebéd után szabadidő. Éjszaka a Hópárduc táborban.

7. nap: Reggeli után szabad idő, majd a Kő Múzeumához látogatunk, amely egy szent áldozati hely. Délután a Kug-völgybe kirándulunk. Este vacsora és hagyományos zenei bemutató.

8. nap: Reggeli után ellátogatunk Kazanyovkába, a Hakaszföldi Állami Rezervátumba, amely több, mint kétezer őskori lelőhelynek ad otthont: itt többek között őskori sziklarajzokat tekintünk meg. Ebéd, majd Hakaszföldi hagyományokba kapunk betekintést. Vacsora a Kug táborban.

9. nap: Abakanba, Hakaszföld fővárosába látogatunk, ahol a felújított Királyok Völgye vár bennünket. Ebéd után visszautazunk Krasznojarszka, itt régen várt pihenőidőnk lesz.

10. nap: Hazautazás Krasznojarszból.

Két módon lehet részt venni a túrán:

 • egyénileg, csatlakozva a többnemzetiségű turistacsoporthoz
 • saját szervezésű csoportban

Részvételi díjak személyenként

1 fő 2 fő 3 fő 4 fő 6 fő 8 fő 10+ fő
Csoporthoz csatlakozva 1 908 €
Saját csoportban 3 552 € 2 706 € 2 436 € 1 956 € 1 980 € 1 884 €

Egyágyas felár: 335 €

Indulási időpontok Krasznojarszkból 2014 nyarán

 • június 09.
 • június 20.
 • július 04.
 • július 18.
 • július 29.
 • augusztus 09.
 • augusztus 19.
 • szeptember 06.
 • szeptember 20.

Az ár a következőket tartalmazza: csoportos transzfer a reptértől/-ig, teljes ellátás (tart. Ásványvíz,  üdítő, tea, kávé), szállás kétágyas szobákban, kísérő személyzet – sofőr, angolul/németül beszélő idegenvezető, minden idegenvezető kíséretében tett látogatás és  városnézés útvonalanként (tart.: múzeumi belépők)

Az ár nem tartalmazza: repülési költség Krasznojrszkba/ból, egyéni transzfer a reptérről/re a csoport által tervezett későbbi érkezés/indulás esetén (35 EUR/fő/út, vagy 65 EUR/fő/retur). Opcionálisan magasabb színvonalú szálláshely választása a Gladenkaya Hotel 4* esetén (50 EUR/fő kétágyas szobában, 65 EUR/fő egyágyas szobában).


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte