2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

OROSZ VÍZUM | 1000 Út Utazási Iroda Oroszország szakértője

OROSZ VÍZUM

Az OROSZ VÍZUM legolcsóbb ügyintézése, kérdéseire válaszol:
Dubovánszkyné Jelena, +36 1 354 3993, Diószegi Guzel, +36 1 354 3992, ;Kovács Eszter, +36 1 301 4996, ;

OROSZ VÍZUM 1000 Út Utazási Iroda

Információk: az orosz vízum ára, díja, az ügyintézéshez szükséges iratok.

Az orosz vízumot az eredeti útlevélbe pecsételik!

Elkészítési határidők.


A magán útlevéllel utazó magyar állampolgárok tehát kizárólag OROSZ VÍZUM előzetes beszerzésével léphetnek be az Oroszországi Föderáció területére. Vízummal, az ott feltüntetett határidőn belül, a megjelölt napok számát figyelembe véve lehet az országban tartózkodni. A diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok OROSZ VÍZUM nélkül léphetnek be Oroszországba, és ott legfeljebb 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak.

Az OROSZ VÍZUMot az Orosz Föderációba történő beutazás előtt kell megkapni az érvényes útlevélben.

Az OROSZ VÍZUMot a külföldi állampolgár útlevelébe ragasztják, azaz a vízumigénylést csak az útlevél leadásával lehet elindítani. Másolat semmilyen esetben nem elegendő!

Lejárt OROSZ VÍZUMmal nem lehet az országot elhagyni. Amennyiben lekésték a repülőgépet, vagy kimaradt a járat és eközben a vízum lejárt, a repülőtereken található ún. "konzuli pontoknál" kell új vízumot kérniük.

2013. július 15-től kezdődően az Orosz Konzulátus áttért a vízumkérdőívek digitális kitöltésére, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy már nem fogadják el a régi típusú, kézzel kitöltött vízumkérdőíveket. Ettől a pillanattól kezdve a beadásra kerülő vízumkérdőíveket interneten keresztül kell kitölteni, kinyomtatni, aláírni és eljuttatni az irodánkba.

A vízumkérdőívet az alábbi oldalon kell kitölteni: orosz_vizum_igenylese.jpg

Fontos!: A legelső választási lehetőségnél, amint megnyílik az oldal, beadási országnál a "HUNGARY" opciót válasszák, ne a "Russia"-t!

orosz_vizumkerdoiv_jpeg.jpg

Jelszóként ("password") kérjük, használják a következőt: 1000UT

A kitöltési útmutató a nyomtatványok menüpontban letölthető.

Az útmutató jelenleg csak angolul, oroszul ill. pár másik nyelven érhető el, magyarul nem. Lényeges információ: az ékezetes betűk helyett az angol ábécé betűit kell beírni, pl. „ű” helyett „u”.

A csillaggal jelölt pontok kötelezően kitöltendők. Ami fontos: a lakcímet és telefonszámot kötelező kitölteni.

Az alapvető adatokon kívük ki kell tölteni a meghívó szervezetet és a meghívó szervezet regisztrációs számát. Amennyiben ezekkel az adatokkal nem rendelkezik, kérjük, forduljon az ügyintézőinkhez. A továbbjutás végett, töltse ki a rublikákat bármilyen karakterrel (pl. "AAA", "111"), később ezeket munkatársaink kijavítják.

Amennyiben az elektronikus vízumkérdőív kitöltése gondot okoz technikai vagy egyéb okok miatt (pl. internet hiánya) irodánk segít ebben. A kitöltés díja 1000 HUF/vízumkérdőív.

További kérdések felmerülése esetén forduljon hozzánk bizalommal!
A leggyorsabb OROSZ VÍZUM ügyintézés sorban állás nélkül, az igénylés megkezdése e-mailen vagy személyesen az irodánkban történhet. A vízum ügyintézéshez szükséges meghívólevelét és utasbiztosítását is intézheti irodánkon keresztül. Mindezek mellett segítünk szállása és repülőjegye lefoglalásában is. Az orosz vízumot az 1000 Út Utazási Irodában gyorsan és pontosan intézzük, sorban állás és idegeskedés nélkül megkímélve Önt a felesleges időtöltéstől.

Amennyiben még nincs meghívólevele, akkor irodánk azt is intézi. Ha az OROSZ VÍZUMa teljes időtartamára nálunk foglalja le a szállását, akkor Önnek nem kell meghívólevél, a nálunk történő szállodai helyfoglalás helyettesíti az orosz vízumhoz szükséges meghívólevelet.

OROSZ VÍZUM típusok

Diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak nincs szükségük OROSZ VÍZUMra. Magyar állampolgároknak az Oroszországba való utazáshoz útlevél és OROSZ VÍZUM kell.

Magyar állampolgároknak Oroszországba való utazásához kiállított vízum típusa lehet:

Az OROSZ VÍZUM rendeltetése szerintBeutazások száma szerintÉrvényességi idő

Az Oroszországban eltölthető idő

turista OROSZ VÍZUM 1 naptól 3-4 hétig pontosan az az időszak, amely a vízumban szerepel
üzleti OROSZ VÍZUM egyszeri max 3 hónap
üzleti OROSZ VÍZUM kétszeri max 3 hónap
üzleti OROSZ VÍZUM többszöri max 1 év max. 90 nap egy félévben
tranzit vízum - nem légi max. 10 nap pontosan az az időszak, amely a vízumban szerepel
tranzit vízum - légi max. 3 nap

OROSZ turista VÍZUM

Egyszeri belépésre jogosít, rövid kint tartózkodással.

OROSZ üzleti VÍZUM

Többszöri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 naptól max. 1 évig. A többszöri belépésre jogosító éves vízum esetében maximálisan 90 napot lehet Oroszország területén tartózkodni egyszerre, ezt követően meg kell szakítani a kint tartózkodást!

OROSZ tranzit VÍZUM

Azoknak az utasoknak szükséges, akik oroszországi átszállással utaznak célállomásukra és Oroszország területén kilépnek a vámterületről. Szükséges hozzá a teljes útra érvényes repülő- vagy vonatjegy. Intézésben és árban megegyezik a normál vízummal, csak a repülő- vagy vonatjegy másolata is szükséges az ügyintézéshez.

OROSZ munkavállalási VÍZUM

Csak személyesen a munkavállaló adhatja be a kérelmet! Segítséget nyújtunk a szükséges papírok összeállításában, és elkísérjük a vízumigénylőt a konzulátusra.

 

Tájékoztató az Oroszországban kötelezően elvégzendő regisztrációról és a migrációs lap kitöltéséről

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy az Oroszországba történő beutazás esetén külföldi állampolgárok számára 1 munkanapon belül regisztrációt kell elvégezni 2017.06.01-07.12 között a FIFA konföderációs kupa ideje alatt (a formanyomtatvány itt letölthető), amely gyakorlatilag az utas szálláshelyének bejelentését foglalja magába a hatóságok irányába. Amennyiben szállodában tartózkodik, ezt a kötelezettséget a szálloda automatikusan elvégzi Ön helyett. A csoportos (szervezett) utakon résztvevők számára is a szálloda végzi el a regisztrációt. Önállóan elvégzendő regisztrációra csak abban az esetben van szükség, ha a szálláshelyünk magánszálláson (pl.: családnál, barátoknál, ismerősöknél) van. Elintézése történhet bármely postahivatalban a fent található, előre kitöltött formanyomtatvány beadásával és az erre vonatkozó díj (kb. 2000 Ft) befizetésével. FONTOS!!! Amennyiben a postahivatalban történő regisztrációt választja az utas, feltétlenül a szálláshelyének tulajdonosával együtt kell ezt megtennie. Az ügyintézés során az utasnak bankba is el kell mennie, ahol befizeti a bank által meghatározott összeget. A Postától el kell kérni az átutaláshoz szükséges adatokat (bankszámlaszám, stb). A regisztráció időt vesz igénybe.

A migrációs kártyát szentpétervári és moszkvai érkezés esetében nem a repülőn osztják ki, hanem az útlevél ellenőrzéskor már kitöltve kapja meg a határőrtől. Az útlevél kezeléskor ennek az egyik felét elveszik, a másik felét pedig mindenképp meg kell őrizni az elutazás időpontjáig, mert azt az országból való kilépéskor az útlevél ellenőrzéskor el fogja kérni a határőr. Amennyiben más oroszországi városba érkezik meg, a migrációs kártyát a repülőn osztják ki, és azt az érkezésig ki kell tölteni. A nálunk letölthető migrációs kártya csak minta, kizárólag a repülőn kiosztott kártya alkalmas a belépésre. (letölthető)

Részletesebb tájékoztató az oroszországi regisztrációs kötelezettségről itt.

 

Linkgyűjtemények

Tematikus linkgyűjtemény

Linkland linkkatalógus

EARTH

Google PageRank

OROSZ TURISTA és TRANZIT VÍZUM

Az autóval Észtországból Oroszországba való egyszerűbb határátlépés érdekében kérjük látogasson el a következő weboldalra:

www.estonianborder.eu

www.eestipiir.ee

 • 1 db mostanában készült FEHÉR hátterű, színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-, szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli , fotópapíron kinyomtatott képet fogad el a követség .
 • érvényes eredeti útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, és az útlevél érvényességének min. 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét
 • elektronikusan kitöltött és kinyomtatott vízumkérő lap (http://visa.kdmid.ru). A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban
 • repülőjegy vagy repülőjegy foglalás; ha van, kérjük azt is behozni, de tranzit vízumhoz ez kötelező!
 • nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges
 • meghívólevél vagy turista vízum esetében "visa support letter"


Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlapés 2 db fénykép szükséges:

 • Amerikai Egyesült Államok
 • Nagy-Britannia
 • Kanada
 • Ausztrália
 • Grúzia
 • Írország

OROSZ ÜZLETI VÍZUM

 • elektronikusan kitöltött és kinyomtatott vízumkérő lap (http://visa.kdmid.ru). A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • 1 db mostanában készült fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos, fotó automata vagy fényképész által készítetteket
 • érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, és az útlevél érvényességének min. 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét
 • meghívólevél: kérésére ezt is beszerezzük
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes időtartamára
 • egy évre szóló vízum esetén egyes nem-EU tagországok állampolgáraitól AIDS vizsgálat szükséges
 • meghívólevél

Fontos: üzleti vízumot csak az igényelhet, aki rendelkezik munkahellyel.


Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlapés 2 db fénykép szükséges:

 • Amerikai Egyesült Államok
 • Nagy-Britannia
 • Kanada
 • Ausztrália
 • Grúzia
 • Írország

OROSZ GÉPJÁRMŰVEZETŐI VÍZUM

Az autóval Észtországból Oroszországba való egyszerűbb határátlépés érdekében kérjük látogasson el a következő weboldalra:

www.estonianborder.eu

www.eestipiir.ee

 • elektronikusan kitöltött és kinyomtatott vízumkérő lap (http://visa.kdmid.ru). A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • 1 db fénykép
 • CMR
 • utasbiztosítás
 • a Magyar Fuvarozók Egyesülete által kiállított kérelem
 • az Orosz Közlekedési Minisztérium által kiállított engedély
 • a jogosítvány másolata
 • a forgalmi engedély másolata

Az OROSZ turista VÍZUM árai

Az orosz vízum ára tartalmazza a konzuli díjat (19 000 Ft), az ügyintézést, valamint a meghívó árát , amennyiben azt az 1000 Út utazási iroda intézi. A sürgősségi orosz vízumok esetében a magasabb konzuli díjakkal együtt tüntettük fel az árakat.

OROSZ VÍZUM

Ügyintézési idő

Saját meghívóval

1000 Út meghívóval

Normál 7 munkanap 24 000 Ft 34 000 Ft
Sürgős 2-3 munkanap 43 000 Ft 53 000 Ft
Sürgős 1 munkanap 55 000 Ft 65 000 Ft
Megjegyzés: Leszámítva a Konzulátusra 
történő beadási napot
Tartalmazza a vízum és az ügyintézés díját

A konzulátus nyitva tartása: hétfői, szerdai és pénteki napokon 9-12. A sürgősségi ügyintézés nem kötött a konzulátus nyitva tartásához. Minden esetben kérjék az ügyintézőink segítségét a pontos ügyintézése díj megállapításához!

Az OROSZ üzleti VÍZUM árai

Az árak a konzuli díjat és az ügyintézési díjat tartalmazzák.

Üzleti OROSZ VÍZUM ügyintézési idejeVízumdíj
5-7 vagy 10 munkanap, a meghívó típusától függően 24 000 Ft
3 munkanap 35 000 Ft
2 munkanap (péntekről hétfőre) 35 000 Ft
2 munkanap 43 000 Ft
1 munkanap 55 000 Ft

Üzleti meghívólevelek Oroszországba

Típus/ügyintézési idő
14 munkanap 5 munkanap1 munkanap
Egyszeri
1 hónapig érvényes 42 000 Ft 13 000 Ft
3 hónapig érvényes 43 000 Ft 15 000 Ft
Kétszeri
1 hónapig érvényes 44 000 Ft 17 000 Ft
3 hónapig érvényes 45 000 Ft 19 000 Ft
Többszöri
6 hónapig érvényes 60 000 Ft 45 000 Ft
12 hónapig érvényes
65 000 Ft 45 000 Ft

 

Az OROSZ VÍZUM esetén a normál ügyintézés kb. két hetet vesz igénybe. Kérhető sürgősségi ügyintézés, 1 munkanapos, 2 munkanapos, 3-4 munkanapos, vagy 5 munkanapos vállalási határidővel.

Amennyiben mi intézzük a meghívót, az ügyintézés meghosszabbodik a meghívó ügyintézéséhez szükséges idővel, amely 1 vagy 3 havi vízum esetén pár nap, az éves meghívó típusától függően pár naptól (ebben az esetben 2 hét szükséges a vízum megszerzéséhez) 21 munkanapig (akár 1 nap alatt is meg lehet kapni a vízumot). A további felvilágosításért forduljon munkatárasainkhoz!

Ügyfélfogadás az Orosz Konzulátuson

Az Orosz Konzulátus nyitva tartása: hétfő, szerda, péntek 9.00-12.00. Ügyfélfogadás csak ezeken a napokon van, ami azt jeleni, hogy a vízumkérelmek beadása, vmint a kész vízumok elvitele csak ezeken a napokon történik.

 


 

A kötelező utasbiztosítással kapcsolatos tudnivalók

Az Orosz Konzulátus a vízumoztatás során csak olyan magyar biztosítók által kötött utasbiztosítást fogad el, amelyek rendelkeznek kinti orosz viszontbiztosítóval! A biztosításokat ebből a szempontból ellenőrzik. Ezek az oroszországi viszontbiztosítóval rendelkező magyar biztosító társaságok az alábbiak:

Figyelem! Az orosz konzulátus csak bélyegzővel és aláírással ellátott biztosítási igazolásokat fogad el!

 1. Európai Utazási Biztosító Zrt.
 2. Europ Assistance Hungary
 3. Europ Assistance CIS
 4. Europ Assistance Group
 5. Colonnade
 6. Magyar Posta Biztosító Zrt.
 7. Chartis Europe S.A.
 8. Allianz Hungária Biztosító Zrt.
 9. Union Biztosító Rt.
 10. Uniqa Biztosító Zrt.
 11. K&H Biztosító Zrt.
 12. Groupama Biztosító Rt.
 13. AXA Magyarország Biztosító Zrt.
 14. Mondial Assistance
 15. Bupa Denmark, Branch of Bupa Insurance Limited, England
 16. Vienna Life, Vienna Insurance Group Biztosító Zrt
 17. AIG
Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy külföldi állampolgárok részére QBE Atlasz biztosítás megkötésére csak abban az esetben van lehetőség, ha valamely 3. országba történik az utazás. Amennyiben "haza" utazáshoz szeretnének biztosítást kötni, ahhoz rendelkezniük kell Magyaroroszágon TAJ-kártyával.Kérjük, feltétlenül tájékoztasson minket arról, ha Ön rendelkezik orosz állampolgársággal, de a vízumot a magyar útlevelébe kéri. Továbbá arról is kérnénk tájékoztatást, ha Ön rendelkezett szovjet állampolgársággal. Ezekre az esetekre ugyanis speciális szabályozás van érvényben!


Repülőtéri tranzit

A reptéri tranzitálás általában vízummentes (de van 1-2 kivétel, pl. ha valaki Moszkván keresztül Minszkbe utazik). Amennyiben azonban a látogató belép Oroszország területére, vízum szükséges abban az esetben is, ha csak pár órát tölt az Oroszországi Föderáció területén, pl. két repülőtér közötti út erejéig.

3 nap Szentpétervár szervezett hajós körutazás keretében - vízum kérdés

A kiemelt turistacélpontnak számító oroszországi kikötőkbe (pl. Szentpétervár) szervezett tengeri körutazás keretében, vagy menetrend szerint közlekedő hajón és kompon, szervezett programon résztvevő turistacsoport tagjaként érkező külföldiek maximum 72 órás időtartamra vízum nélkül is beléphetnek az Oroszországi Föderáció területére.


Munkaszüneti napok Oroszországban 2016

- január 1 - 11.
- február 23.
- március 9.
- május 1-4., május 11.
- június 12.
- november 4.A konzuli szabályok szerint az útlevélben egyszerre csak egy érvényes orosz vízum lehet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van pl. 1 éves vízuma és Ön még a vízuma lejárata előtt igényel egy turista vízumot, a későbbi időszakra a konzulátus az 1 éves vízumot érvényteleníti, akkor is, ha az még nem járt le. Amennyiben az utas mégis vízumot igényel, és az érvényes vízumot a konzulátus érvényteleníti, emiatt a felelősség az utast terheli. Irodánk az abból eredő kárért nem felel.

Az autóval Észtországból Oroszországba való egyszerűbb határátlépés érdekében kérjük látogasson el a következő weboldalra:

www.estonianborder.eu

www.eestipiir.ee

Tourist visa to Russia (single entry)

The necessary documents:

- Passport (original!). There has to be min. 2 empty opposite pages and min. 6 months validity after the visa expiry);

- 1 or 2 colour photo (size 3,5 * 4,5) with white or very light background (the number of photos depends on the citizenship). EU citizens need only 1 photo.

- Visa application form: you have to fill it in before you come to out office on visa.kdmid.ru.

Please write down the application ID. Password must be „1000UT”. If you chose a different passport, please write it down. Please always click on „save draft” where it’s possible, then go to the next page. „Print A4” in the end.

Please note, that some citizens need 2 copies of visa applicaion form + 2 photos:

-USA

-Great-Britain

-Canada

-Northern-Ireland

-Australia

-Georgia

- etc.

- The copy of Hungarian residence permit and Hungarian address card

- Authorization form (you can print it from our website www.1000ut.hu -> „Nyomtatványok” -> „Meghatalmazás”)

- Insurance (you can buy „Atlasz” in our office)

The Russian consular section accepts only the following insurances:

 • QBE Atlasz
 • Európai Utazási Biztosító Zrt.
 • Europ Assistance Hungary
 • Europ Assistance CIS
 • Europ Assistance Group
 • Magyar Posta Biztosító Zrt.
 • Chartis Europe S.A.
 • Allianz
 • Union
 • K&H
 • Groupama
 • Uniqa
 • Union Biztosító Zrt
 • AXA
 • Mondial Assistance
 • AIG

Russian tourist visa price: 32,000 HUF (incl. invitation letter). In special cases the price may be different (e.g. for non-EU citizens).

Insurance: QBE Atlasz classic: 560 HUF/day

Visa procedure normally takes 7 working days, but in some special cases it takes 10 working days. Urgency is usually possible. For further info please contact us!

Important! Every foreigner who comes to Russia should have his/her Russian visa registered within 7 working days upon arrival, excluding holidays and weekends.

If you are staying at a hotel, the hotel must register your visa. In other cases you have to do the registration for yourself. For further information please contact us!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte