SELECT id FROM utak_torzs WHERE megnev_hun LIKE 'japan_vizeken_csoportos_hajout' Japán vizeken csoportos hajóút, Japán, Tokió - Yokohama :: 1000 Út Utazási Iroda



2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás




Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Japán vizeken csoportos hajóút

Út típusa:HajóutakOrszág:Japán
Régió:JapánHelység:Tokió - Yokohama
Utazás:Ellátás:

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Japánt a helyiek Niponnak vagyis a felkelő Nap országának nevezik. Távol-Keleten 6852 sziget alkotja, ezek közül négy jelentős Honsu, Hokkaido, Kiosu, Sikoku. A szigetek 377 972 négyzetkilométeren terülnek el. Az ország társadalma szinte mindenben különbözik a miénktől. Magabiztos, céltudatos, keményen dolgozó nemzet, melynek kultúráját a sok évszázados külvilágtól való elszigeteltség jellemzi. Tisztelik és betartják az ezer éves hagyományokat, szokásokat és mindamellett élen járnak technikai fejlesztésekben, újításokban, modern gazdasági filozófiákban. Már ennek a működése is csodaszámba megy ugyanúgy, mint a II. Világháború utáni gazdasági fejlődés. Ennek egyik kiemelkedő példája az országon áthaladó vasútvonal, a Shinkansen.

A bal oldali közlekedést használó Japánban a nagyvárosok tömegközlekedési eszközei másodpercre pontosan közlekednek. A 127 milliós országban a lakosság képes mindenhol fegyelmezetten sorakozni. Fehér ingben, öltönyben lévő üzletemberek egyik kezében a legmodernebb mobiltelefon, míg másikban tradicionális képregény, a manga van. Az utcákon nem okozhat meglepetést kimonóba öltözött hölgyek látványa sem.

Tokió, az ország fővárosa, lenyűgöz minket nagyvárosi forgatagával, a császári palotájával és a gésák előadásában színvonalas művészeti produkciójával. Osaka a kastélyával, több száz éves szentélyével várja a látogatókat. Kiotóban a kultúra és tradicionális művészet kiemelt szerepet kap 1600 buddhista templomával és 270 sintó szentélyével. Hiroshima az emlékparkjával a békére való törekvés szimbóluma, Kurashikiben pedig a hangulatos csatornákkal szabdalt óvárosban sétálhatunk.

A sport nagy népszerűségnek örvend a japánok körében. Több küzdősportot, harcművészetet a szamurájok fejlesztettek tökéletesre az idők során. Japán olyan világhírű harcművészetek hazája, mint a karate, judo és a kendo, csak hogy párat említsünk. Legjobban pedig a szumó képviseli a japánok nemzeti önérzetét. Tokió azon kevés városok közé tartozik, amelyek kétszer is elnyerték a nyári olimpiai játékok rendezési jogát.

Japán látványosságához hozzá tartoznak a gyönyörű tájak. Téli időszakban behavazott hegyek, sípályák, nyáron a morajló tenger, ősszel a barnásvöröses színvilág, és tavasszal a természet újjászületésével a kihagyhatatlan cseresznyefa virágzás, nem beszélve az ország szimbolikus és legnagyobb hegyéről a Fujiról.

Tartson velünk és csöppenj bele a császárság nem mindennapi, különleges világába!

Tudnivalók

Hasznos információk

Az időeltolódás +7 óra hozzánk képest.

Népesség, nyelv:

Japán népessége 126 millió fő, ami a sziget területét tekintve azt jelenti, hogy jelentős a népsűrűség. Ezt tapasztalhatjuk a nagyvárosokban és a méltán híres tokiói metróban.

A hivatalos nyelv a japán, a legtöbb helyen minden japánul van kiírva. A főbb turisztikai látványosságok közelében vannak angol feliratok, de tapasztalatunk szerint az emberek nagy része nem beszél angolul.

Pénzváltás, árak

A helyi fizetőeszköz: Japán Yen (JPY), 1 JPY = kb. 3 Ft.

A városokban a bankkártyákat a legtöbb helyen lehet használni, vidéken inkább a készpénz elterjedtebb. A postákon, nagyobb üzletekben vannak bankautomaták viszont csak a nagyobb bankokhoz tartozó ATM-ek fogadják el a külföldi kártyákat, ezt mindig jelölik. A 7-Eleven bolthálózatban viszont elfogadják a külföldi bankkártyákat készpénzfelvételkor.

USA dollárt, fontot, eurót, svájci frankot a valutaváltók gond nélkül váltják.

Időjárás

Japán a mérsékelt égövben fekszik, éghajlata általában enyhe, Kalifornia és Franciaország déli részének klímájával rokon. A négy évszak határozottan elkülönül.

A tavasz a híres cseresznyevirágzásnak és a turisták megjelenésének az ideje. A nap ragyogásában fénylő, havas hegycsúcsok előtt virágzó cseresznyefák felejthetetlen látványt nyújtanak. Az enyhe, meleg és párás nyarat általában egy négy hétig tartó esős monszun időszak vezeti be június közepén. Az ősz rendkívül gazdag, színárnyalatokkal élénkíti a japán táj szépségét. Ragyogó napsütés és kellemes időjárás teszi vonzóvá a turisták számára. A tél általában enyhe, erős hideget csak az északi részeken, vagy a magasabb hegyek síparadicsomaiban tapasztalhatunk.

Június második fele és július első fele, valamint szeptember a tájfunok időszaka, ilyenkor nem érdemes Japánba utazni.

Ivóvíz, egészségügyi ellátás, utasbiztosítás

A csapvíz mindenhol iható, az élelmiszerek is gond nélkül fogyaszthatók. A legtöbb gyógyszer megtalálható a gyógyszertárakban, de általában a nemzetközi márkák helyett japán márkákat árulnak.

Feltétlenül javasoljuk, hogy betegség, baleset-, poggyászbiztosítás nélkül ne induljanak el, mert az egészségügyi ellátás nagyon drága.

Elektromosság

Kétféle rendszer használatos: a földelt és a földeletlen lapos, két villas típus. Elektromos átalakító hozatala ajánlott. Átalakító a repülőtereken vásárolható. Hálózati feszültség: 110 Volt, így csak azokat a kütyüket tudjuk használni, amelyekhez 110 voltról is működő töltő van. Manapság a legtöbb már ilyen, a notebookokhoz és telefonokhoz szinte kivétel nélkül 230/110 voltos tápegység jár. Ne lepődjünk meg, hogy 110 volton durván a normál teljesítmény felét adják le a töltők, tehát ha valamit itthon 2 óra alatt tudunk feltölteni, akkor számítsunk rá, hogy 110 voltról a kétszer ennyi ideig fog tartan.

Telefonálás, internet

A szállodák nyilvános tereiben pl.: lobbyban általában ingyenes wifi található, van ahol a szobában is ingyenes, de van ahol fizetős, ezekről érkezéskor az idegenvezető minden esetben tájékoztatást nyújt. A nyilvános WiFi általában lassabb mint az itthon megszokott.

Telefonálás haza, csak olyan elmentett telefonszámokat tudnak hívni, amelyben a hazai telefonszámok az alábbiak szerint vannak elmentve: +36 20 vagy 30 vagy 70. Érdemes helyi SIM kártyát vásárolni, amihez van internet használat is, de ezeket csak kártyafüggetlen telefonban tudják használni. Fontos: kártyás készülékek esetében nem alkalmasak roaming szolgáltatásra, tehát sem kimenő hívást sem fogadást nem tudnak bonyolítani.

Fényképezés

Műemlékeknél külön fényképezőjegy váltása a helyszínen lehetséges, tehát a belépőjegyek ára nem tartalmazza az ún. kamera jegyeket. Ezek megváltásában idegenvezetőnk készségesen segítségükre lesz. A helyi emberek, viselet, gyerekek számtalan témát kínálnak megörökítésre, kérjük a megkérdezésük nélkül közeli képet ne készítsenek róla. A helyi emberek barátságosak, kedvesek, együttműködőek, de egy kéréssel tiszteljük meg őket.

Közbiztonság

A közbiztonság alapvetően jó, de a tömeg miatt az értékeire mindenki fokozottan ügyeljen. Mindig biztonságos helyen tartsák magunknál az összes hivatalos iratunkat, bankkártyákat és valutát.

Hagyományok, ruhaviselet

Japánban illetlenség másokat a telefonbeszélgetésünkkel zavarni. Náluk kifejezetten kínosnak számít, ha megszólal a telefonunk és felvesszük. A tömegközlekedési eszközökön erre plakátok hívják fel a figyelmet, amelyek többségén a japánok cukiságok iránti vonzalmára alapozva nagy szemű, rajzolt állatfigurákkal szemléltetik a tiltást.

Az orvosi arcmaszkok rengetege miatt elsőre az európai turista úgy érzi magát a japán nagyvárosokban, mintha épp egy katasztrófafilm forgatásán járna. De Japánban kifejezetten tapintatlanság lenne nem viselni maszkot, ha kicsit is betegnek érzi magát valaki. A nagy népsűrűség és a tömött metrókocsik ezt indokolják is.

Japánban vannak csak nőknek fenntartott metrókocsik. A megállókban a földön rózsaszín téglalap alakú felfestés (meg sok-sok japán írásjellel felírt figyelmeztetés) jelzi, hogy hol fog az ilyen metrókocsi megállni. Ha véletlenül egy külföldi férfi nem veszi észre, hogy neki oda nem szabadna beszállnia, nagyon megmosolyogják majd a helyiek.

A szolgáltatásban dolgozók nem várnak borravalót, sőt kifejezetten sértőnek is találják a borravaló intézményét. Ez egyáltalán nem ront a szolgáltatások minőségén, sőt sokan úgy tartják, hogy Japánban a szórakoztató- és vendéglátóipari kiszolgálás számít az egyik legmagasabb színvonalú szolgáltatásnak.

Az emberek nagyon udvariasak. Mindenki szívesen üdvözli egymást és általában meghajlással köszönnek. A nálunk szokásos arcra puszi, vagy ölelés illetlenségnek számít.

Nincsenek szigorú öltözködési szabályok Japánban, a vallási helyszíneken városi öltözék elegendő. Ha tetoválás van a testünkön, azt Japánban esetleg érdemes nem mutogatni, mert ott a tetoválásokat sokan valamennyire inkább a japán maffia tagjaival asszociálják. Számos helyen (étteremben, szálláshelyen, látnivalóknál) csak cipő nélkül lehet belépni, ezért érdemes jó állapotban lévő zoknikat hozni az utazásra. Napszemüveg, naptej, ajakír hozatala ajánlott.

Oltások

Kötelezően előírt védőoltás nincs.

Konzulátus:

Tokiói Nagykövetség elérhetőségei:
Központi szám munkaidőben: +81 3 5730 7121
Központi ügyelet, Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):
Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail cím: mission.tio@mfa.gov.hu, consulate.tio@mfa.gov.hu

Látnivalók

Az országba való belépéshez az útlevélnek a hazaérkezésig érvényesnek kell lennie, magyar állampolgároknak turista céllal történő belépéshez nincs szükség vízumra.

Hakone Nemzeti Park és Ashi tó: 43.000 Ft

Kiotó és Nara ebéddel: 110.000 Ft

Kochi nevezetességei ebéddel: 59.000 Ft

Okinawa World és Sefa Utaki: 60.000 Ft

Jeju sziget: 55.000 Ft

Arita és Béke Emlékpark Nagasaki:37.000 Ft

Hiroshima és Miyajima ebéddel: 81.000 Ft

Tokyo Sky Tree torony és Asakusa ebéddel: 68.000 Ft

Tájékoztató jellegű 2022-es fakultatív program árak, változhatnak!

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár

Az ár tartalmazza

Külön fizetendő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte