SELECT id FROM utak_torzs WHERE megnev_hun LIKE 'korutazas_indoneziaban_-_java__bali__celebesz__komodo' Körutazás Indonéziában - Jáva, Bali, Celebesz, Komodo, Indonézia-Bali, Indonézia :: 1000 Út Utazási Iroda2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Körutazás Indonéziában - Jáva, Bali, Celebesz, Komodo

Út típusa:KörutazásOrszág:Indonézia-Bali
Régió:IndonéziaHelység:Indonézia
Utazás:Ellátás:

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL - Fantasztikus körutazás Indonéziában, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió, Balin reggeli

 

Program

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur

Utazás Budapestről átszállással Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Éjszaka a repülőgépen.

 

2. nap: Kuala Lumpur

Délutáni érkezés Kuala Lumpurba, majd transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Kuala Lumpurban (2 éj).

Szállás: Hotel 5 Elements 3*

 

3. nap: Kuala Lumpur

Egész napos városnézés Kuala Lumpurban. Először a Batu barlangokat keressük fel, ahol 272 lépcsőn felkapaszkodva jutunk fel a híres hindu szentélyhez. Délután a Királyi Palota, és a Parlament épülete felé vesszük az irányt, majd a régi városrész és a Merdeka tér, Kis-India, valamint a Petronas-ikertornyok fotózása következik. Túránk a Kínai-negyedben ér véget, ahol némi szabadidőt is kapunk, hogy kedvünkre nézelődhessünk, vásárolhassunk. Este vacsora az elegáns Atmosphere étteremben, ahonnan a város teljes panorámájában gyönyörködhetünk.

 

4. nap: Yogjakarta

A menetrend függvényében Indonéziába, Yogjakartába repülünk, a világ egyik legsűrűbben lakott szigetének, Jávának a középső részére. Ebéd után a környék egyik Világörökségét, az indonéziai hindu kultúra legnagyobb méretű (47 m magas), IX-X. századi remekművét, a Prambanan templom együttest csodáljuk meg. A várostól 14 km-re fekvő komplexumot 2006-ban egy földrengés rongálta meg, helyreállítása napjainkban is folyik. A templom központi része a híres Trimurti (a hindu szentháromság), Brahma, Visnu és Siva tiszteletére épült, amelyhez további 224 aprócska szentély csatlakozik. Szállás Yogjakartában (2 éj).

Szállás: Hotel Saphir 3*

 

5. nap: BorobodurYogjakarta

A mai napon is egy Világörökségi helyszínt keresünk fel, a világ legnagyobb, egyik legismertebb és legérdekesebb indonéz kulturális nevezetességét, Borobodurt. A VIII.-IX. századi, többsoros platform a Mahajana buddhista építészet remekműve, mely az indiai mitológia Meru hegyét szimbolizálja, de perzsa, görög és babyloni hatást is tükröz. A Yogjakartától 42 km-re, északnyugati irányban fekvő műemlék 34 m magas, s mintegy 55 ezer köbméter kőből épült. Hatalmas, harang alakú sztúpáiban megannyi Buddha szobor rejtőzködik, a tetején lévő hatalmas sztúpa 15 m átmérőjű. A templom 75 éven át épült, majd a buja trópusi vegetáció vette birtokába, melynek következtében gyakorlatilag eltűnt az emberek szeme elől. Felújítását 1907-ben a hollandok kezdték el, majd az UNESCO a hetvenes években tíz évig támogatta a helyreállítását. Ebéd után yogjakartai városnézés következik: Szultáni palota (Kraton), Vízi palota, valamint egy batik műhely.

 

6. nap: Bromo vulkán

Elindulunk a Bromo vulkán felé. Elsőként vonattal Mojokertoig utazunk, majd onnan még kb. 4-5 óra buszozás után jutunk el a Bromo-Tengger körzetben található, hatalmas vulkanikus homokkal fedett nemzeti parkba, ahol több vulkanikus képződmény található, melyek közül a legismertebb, egyben legaktívabb a 2329 m magas Bromo vulkán. Utunk során megállunk Pasuruanban, melynek kikötőjében láthatjuk a hagyományos jávai hajókat, melyekkel a helybéliek a szigetek között közlekednek. Szállás Bromoban (1 éj).

Szállás: Bromo Cottage 3*

 

7. nap: Bromo vulkán – Celebesz

Hajnali ébresztő után a szállásunktól mintegy egy órányi távolságra lévő vulkanikus mezőre utazunk. A korai kelés célja a varázslatos napfelkelte megörökítése. Ezután felmászunk a Bromo kráterének peremére (245 lépcsőfok), ahonnan bepillanthatunk a „Föld gyomrába”. Erős illatú gőzök és gázok csípik szemünket és facsarják orrunkat, de a lenyűgöző látvány mindenért kárpótol. A túra végén visszatérünk szálláshelyünkre, majd kis pihenő után folytatjuk utunkat Surabayába, ahol repülőre szállunk és a Celebesz szigetére (Sulawesi) repülünk. Szállás Makassarban (1 éj)

Szállás: Hotel Singgasana Makassar 3*

 

8. nap: Toraják földje

Reggeli után indulás a toraják földjére. Kezdetben a tengerparttal párhuzamosan haladunk Pare Pare felé északnak, aztán egy jobbkanyarral keletnek fordulunk, a félsziget belsejében található hegyvidék irányába. Puncak Lakawangnál kávészünetet tartunk, s felülről letekintünk a varázslatos celebeszi tájra. Késő délután érjük el a toraják településeit. Szállás Rantepaoban (2 éj).

Szállás: Toraja Misiliana Hotel 3*

 

9. nap: Toraják földje

A mai teljes napot a felföldnek szenteljük! Ellátogatunk Lemo faluba, ahol a függő sírok találhatók, majd Londában egy másik ősi temetkezési helyet tekintünk meg. Utána jön Kete Kesu, a jellegzetes toraja település, ősi formájú házakkal (tongkonan-házak), rizsteraszokkal, fafaragó műhelyekkel. Az esti órákban érünk vissza a szállásunkra.

 

10. nap: Bali

Rantepaóból visszatérünk Makassarba. Útközben ebéd, majd lassan elbúcsúzunk Celebesz varázslatos tájaitól és halászfalvaitól. Makassarból egy rövid repülés után Bali szigetére érkezünk. Bali a Kis-Szunda szigetek legnyugatibb tagja, mintegy Bács-Kiskun megyényi méretű. Az Egyenlítő alatt mindössze 8 fokkal délre fekvő üdülőparadicsom Indonézia legnépszerűbb idegenforgalmi úti célja. Szállás Baliban (nyaralós utasoknak: 6 éj, Komodo program esetében: 4 éj).

Szállás: Hotel Aston Bali 4*

 

11. nap: Bali

Egész napos kirándulás Indonézia legismertebb szigetén, a buddhizmus, iszlám, keresztény és hindu kultúrákat egyaránt ötvöző Balin. A nap folyamán Tanah Loh és Besakih templomát, kézműipari műhelyeket (fafaragók, batikolók, festők stb.) és a Gunung Agung vulkánt (3142 m) keressük fel. Gyönyörködünk az apró, de hangulatos településekben, a teraszosan művelt rizsföldekben, valamint a megszámlálhatatlan pálmafában.

 

12. nap: Bali

Pihenés és fürdés Bali csodálatos tengerpartján.

 

13. nap: Bali vagy Komodó szigete

Utasaink az elkövetkező 3 nap során két lehetőség közül választhatnak. Pihenés Balin vagy fakultatív program Komodó - szigetére.

 

Fakultatív program Komodó (3 nap/2 éj)

Reggeli után elrepülés Flores szigetére. Kirándulásunk első állomása a Mirror Stones cseppkőbarlang, majd továbbutazunk a kikötőbe, és két órás hajózás után jutunk el Rinca -szigetére, ahol komodói varánusz lesre indulunk. A komodói varánusz a ma ismert legnagyobb termetű gyíkféle, ennek ellenére a legkésőbb felfedezett varánuszfaj. 1911-ben egy pilóta, kis repülőgépe meghibásodása miatt, kénytelen volt Komodo közelében a tengerre leszállni. Ő volt az első európai, aki látta a hatalmas gyíkokat. Megállunk egy kis fürdésre és búvárkodásra Kelor szigeténél. Szállás Labuanbajóban (2 éj).

Szállás: Hotel Bintang Flores 3*

Másnap kora hajnalban hajóval indulás Komodóra, ahol természetes élőhelyükön láthatjuk a sárkánygyíkokat. Komodó a három szigetből álló UNESCO Világörökségi Komodo Nemzeti Park része. Programunk után a hajó megáll Pink Beachen, ahol színpompás halak között fürödhetünk, vagy búvárkodhatunk. Ebéd a hajón, majd visszatérünk Floresre. A 3. napon repülővel visszatérünk Balira.

14-15. nap: Bali

Pihenés és fürdés Bali csodálatos tengerpartján.

16. nap: Bali – Budapest

A hajnali órákban elhagyjuk a szállodát, majd transzfer a repülőtérre és átszállással hazautazás Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Prambanan templom

Borobodur

Komodo Nemzeti Park (természeti)

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend:

Október 11. Budapest - Dubai 16:00 - 23:20

Október 12. Dubai - Kuala Lumpur 03:10 - 14:25

Október 26. Bali - Dubai 00:05 - 05:00

Október 26. Dubai - Budapest 08:50 - 12:45

 

Útlevél

A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük.

Vízum

Malajzia: magyar állampolgárok turisztikai céllal, vízummentesen utazhatnak Malajziába, amennyiben ott tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot.

Indonézia: vízum beszerezhető a budapesti Indonéz Nagykövetségen, de a helyszínre érkezve is kiváltható.

Egészségügy

Malájzia-Indonézia: kötelező védőoltás nincs, de az egyenlítői égövi fekvése miatt a hepatitisz (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

Pénz

Malajzia: malaysiai ringgit = 100 sen, 1 USD = kb. 3 MYR

Indonézia: indonéz rúpia = 100 sen, 1 USD = kb. 9,7 IDR

A nagyobb címletű (és ép) valutákat jobb árfolyamon váltják, mint a kisebb címletűeket (vagy sérülteket), ezért utunk során érdemes a 100 dollárosokat beváltani először. (Az 1996-os és ennél régebbi 100 dollárosokat nem fogadják el, sőt 2004 októberétől az újabb, CB-vel kezdődő sorszámúakat sem, vagy csak rosszabb árfolyamon. Ez a kisebb címletű dollárokra nem vonatkozik.

Nyelv

Malajzia: hivatalos nyelvek a maláj, angol, és beszélik még a kínait, tamilt, hindit, thait.

Indonézia: indonéz, angol, maláj

Időzónák

Malajzia: GMT + 8 óra

Indonézia: BMT + 7, + 8 óra

Elektromos hálózat

Malajzia: 220 – 240 V /50 Hz

Indonézia: 220-230 V/50Hz

Telekommunikáció

A mobiltelefonok mindkét országban működnek, az internet szolgáltatás a nagyobb városokban kielégítő, de általában fizetni kell 2-3 USD-t óránként a használatáért.

Éghajlat

Malajzia: Trópusi éghajlat jellemzi, egyenletesen magas hőmérséklettel, minden évszakban bőséges csapadékkal. A délelőtt napos, száraz, a délután esős. A relatív légnedvesség az egész év folyamán magas (75-85 százalék), az éghajlat ezáltal fülledt. A fennsíkokon hűvösebb, elviselhetőbb klíma uralkodik.

Kuala Lumpur leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 27°C; maximum: 34°C; minimum: 20°C), legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 35°C; minimum: 22°C). A legcsapadékosabb hónap a november (19 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos a február (9 nap). A legderültebb hónap a február, a viszonylag legkevésbé derült a november.

Indonézia éghajlata trópusi, májustól szeptemberig tartó száraz, illetve októbertől áprilisig tartó esős évszak jellemzi. Nagy meleg van, magas páratartalommal.

Bali utazás. Indonézia utazás. Indonézia körutazás. Komodo utazás.Bali utazás 2017. Indonézia körutazás 2017.

Komodo sziget: 220 000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: a repülőjegyet illetékekkel, 2 éj szállást 3*-os szállodában, a teljes panziós ellátást, a megadott programokat, a szükséges transzfereket, a belépőket és min. 10 fő esetén magyar nyelvű idegenvezetést

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár

Az ár tartalmazza

 • A megadott szállást félpanziós ellátással, Balin reggelis ellátással,
 • a megadott programokat,
 • a helyszíni közlekedést,
 • szükséges belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

 • Nemzetközi és belföldi repülőjegyek díját illetékkel (kb. 325 000 Ft/fő),
 • kilépési illeték: kb. :60 USD
 • útlemondási biztosítás (1,5%),
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte