SELECT id FROM utak_torzs WHERE megnev_hun LIKE 'namibia__botswana__zimbabwe_korutazas_' Namibia, Botswana, Zimbabwe körutazás , Namíbia, Namíbia :: 1000 Út Utazási Iroda2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Namibia, Botswana, Zimbabwe körutazás

Út típusa:KörutazásOrszág:Namíbia
Régió:NamíbiaHelység:Namíbia
Utazás:Ellátás:

CSOPORTOS UTAZÁS,MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL.Az utazás legfőbb vonzerejét a dél-afrikai régió egyedülálló természeti látnivalói,az Okavango-delta és a Viktória-vízesés,valamint a rendkívül színes állatvilágnak otthont adó nemzeti parkok,s a szafarik során nagy eséllyel látható 5 afrikai nagyvad jelentik.

 

 

Miért éppen Namíbia,Botswana,Zimbabwe?

- Dél-Afria, vadban leggazdagabb három országa a szafarik ideális helyszíne.

- A Viktória-zuhatag látványa megkoronázása az utunknak, a világ egyik legnagyobb és legszebb vízesése ámulatba ejti látogatóit.

- Meglátogatjuk a hintákat, és a bushmanokat e két ősi törzset,akik a mai napig folytatják hagyományos életvitelüket.

- Utunka Csontváz-parttól a Viktória -vízesésig tart, amely egyedülálló  amagyar piacon.

 

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodákban (Swakopmundban és a Viktória vízesésnél) és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli, (1 alkalommal welcome  vacsora, 1 alkalommal Maunban vacsora, 1 alkalommal az Okawango deltánál ebéd és vacsora)

 

 

1-2. nap: Budapest – Swakopmund
Menetrend szerinti járattal utazunk Budapestről Namíbiába, Windhoek-be. Érkezés után transzfer a szállodába a szálláshely elfoglalása. Welcome vacsora egy helyi étteremben, ismerkedés, Szállás Windhoek-ben (1éj).
https://www.safarihotelsnamibia.com/safari-court-hotel/
3. nap: Swakopmund
Reggeli után utazás Swakopmund-ba, Namíbia üdülő és kiránduló központjába az Atlanti - óceán partjára. Egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett nyílegyenes egymást keresztező utcái. Számtalan kávézó, galéria, múzeum várja a látogatóit. A várost körbevevő homokdűnék az egyedülálló látvány mellett az aktív sportolásnak kikapcsolódásnak is biztosítanak lehetőséget. Az öbölben delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Éjszaka Swakopmundban (1 éj).
http://www.gondwana-collection.com/the-swakopmund-experience/accommodation/the-delight-swakopmund/
4. nap: Cape Cross
Reggeli után Cape Cross felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A fókák 30% több halat fogyasztanak éves szinten, mint amit az egész namíb halászat kifog az óceánból. A mai programunk a Csontváz – part és Cape Cross megismerése, felfedezése. Szálláshelyünk 4 km-re található a fókáktól. Érdemes a szálláshely házi múzeumát is megtekinteni. Szállás Cape Cross-nál.
http://capecross.org/

Program

1-2. nap: Budapest –Windhoek

Menetrend szerinti járattal utazunk Budapestről Namíbiába, Windhoek-be. Érkezés után transzfer a szállodába a szálláshely elfoglalása. Welcome vacsora egy helyi étteremben, ismerkedés, Szállás Windhoek-ben (1éj).

Szállás: Safari Court Hotel 4*

 

3. nap: Swakopmund

Reggeli után utazás Swakopmund-ba, Namíbia üdülő és kiránduló központjába az Atlanti - óceán partjára. Egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett nyílegyenes egymást keresztező utcái. Számtalan kávézó, galéria, múzeum várja a látogatóit. A várost körbevevő homokdűnék az egyedülálló látvány mellett az aktív sportolásnak kikapcsolódásnak is biztosítanak lehetőséget. Az öbölben delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Éjszaka Swakopmundban (1 éj).

Szállás: The Delight Swakopmund 4*


4. nap: Cape Cross

Reggeli után Cape Cross felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A fókák 30% több halat fogyasztanak éves szinten, mint amit az egész namíb halászat kifog az óceánból. A mai programunk a Csontváz – part és Cape Cross megismerése, felfedezése. Szálláshelyünk 4 km-re található a fókáktól. Érdemes a szálláshely házi múzeumát is megtekinteni. Szállás Cape Cross-nál.(1éj)

Szállás: Cape Cross Lodge

 

5. nap: Cape Cross - Kamanjab

Reggeli után utazunk tovább az ország belseje felé, a himbák földje irányába Kamanjabba. Útközben már találkozhatunk néhány állatfajjal, amelyek a környéket benépesítik. Magunk mögött hagyva az óceánpartot a táj is egyre változik, és megjelennek a tipikus afrikai szavannai táj, növények, állatok. Szállásunk Kamanjab-ban lesz az Etosha Nemzeti Park nyugati kapujánál. Szállás Kamanjab-nál.(2 éj)

Szállás: Oppi Koppi Guest house

 

6. nap. Kamanjab

Reggeli után meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással, állattenyésztéssel foglakozó helyi törzset, a himbákat. A himbákkal való találkozás alkalmával megismerjük az életüket, a világról alkotott elképzelésüket, megtanulhatjuk miként élnek, miért olyan a hajviseletük és számtalan más dolgot, amely a nyugati kultúrákban élők számára ismeretlen és különleges. Szállás Kamanjabban.

 

7. nap. Grootfontein

Reggeli után haladunk Grootfontein felé, útközben felkeressük a Hoba meteoritot, amely a legnagyobb meteorit a világon, és mintegy 80 ezer évvel ezelőtt Észak-Namíbiában, Grootfontein közelében csapódott a földbe. A nagyjából 1 méter magas meteorit tömege közel 66 tonna. Megérkezünk Grootfontein városába, mely az ország észak-keleti kapuja. A környék mind a gazdag vadvilágáról, mind pedig a marha tenyésztéséről ismert. Szállás, Botswanai határ közelében Gobabis-ban.

Szállás: Dornhuegel Guest Farm

 

8. nap: Gobabis

Reggeli Indulásunkat követően egy busman faluba látogatunk el. A busmanok önmagukat és a környező népek "szan"-nak nevezik magukat, ami azt jelenti, hogy "a föld birtokosa". A busman nevet a holland telepesektől kapták, amelynek angol jelentése: "a bozót embere". Az izgalmas kaland során a helyiek megtanítják nekünk, hogyan vadásznak és találnak ivóvizet, és mely növényeket használják gyógyszerként. Éjszaka Gobabisban.

Szállás: Zelda Guest Farm

 

9. nap: Maun

Hosszú utazás vár ránk, a Kavango folyó mellett haladva Namíbiából Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb szárazföldi deltájához. Az Okavango-delta a Kavango folyóról kapta a nevét, amely 1 200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A folyó különleges természeti környezetet hozott létre a közel 16 000 négyzetméternyi, folyókkal szabdalt mocsárvilágban, ami az afrikai állatvilág széles palettájának ad otthont. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango-delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket, ahol természetes, hogy az utcán szamarak vagy kecskék szabadon kóborolnak. Szállás Maunban (1 éj).

SzállásCresta Rileys

 

10. nap: Okawango-delta

A szárazföldi részeken és a szigeteken számtalan állat él: oroszlánok, elefántok, hiénák, vízilovak, krokodilok és antilopok, illetve több mint 400 féle madárfajnak ad otthont. Jószerencse esetén a programunk során ezen állatok közül többet is láthatunk, megfigyelhetjük, ahogyan a szigeteken zebra, gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek a magas fűben. Éjszaka egy különleges program vár ránk éjszakai szafarira indulunk. Szállás az Okawango Deltában.

Szállás: Delta Rain

 

11. nap: Nata

A Kalahári-sivatag északi nyúlványán autózunk keresztül. Változatos élőhelyek találhatók itt, a végletesen száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Nata település felé tartunk, mely az azonos nevű folyó partján fekszik. Érkezést követően, ha időnk engedi, akkor látogatás a madár természetvédelmi területen, mely többek között pelikánoknak és flamingóknak is az otthona. A kalandot kereső utasaink az állatok élőhelyétől távolabb eső területen quad túrán vehetnek részt (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Natában (1 éj).

Szállás: Nata Lodge

 

12. nap: Viktória-vízesés

A Chobe Nemzeti Parkon áthaladva és határátkelés  után érkezünk meg a zimbabwei Victoria Falls üdülővárosába. Dél-afrikai utazásunk egyik fénypontja látogatásunk a Viktória-vízesés Nemzeti Parkban. Az UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb (1 708 m) és kétségkívül egyik legszebb zuhataga. Magassága 61-108 méter között van. 1855-ben David Livingstone, a híres skót felfedező volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi folyó nagy vízesését, és amelyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Miután elfoglaltuk szállásainkat a kisváros egyik színvonalas szállodájában, a környék felfedezésére indulhatunk. Szállás a Viktória-vízesésnél (2 éj).

Szállás: The Kingdom Hotel 4*

 

13. nap: Viktória-vízesés

A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban a trópusi park ösvényein órákon keresztül sétálgathatunk és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. Victoria Falls kisvárosában rengeteg ajándékbolt, egy óriási, helyi kézműves termékeket kínáló piac és számos kellemes kávézó is található, az egész napot könnyen eltölthetjük sétával és ajándékvásárlással a kisvárosban. Fakultatív programok közül választhatunk: helikopteres kirándulás a vízesés felett, rafting túra a Zambézi-folyón, elefánt szafari.

 

14-15. nap: Johannesburg- Budapest

Délelőtt transzfer Viktoria Falls repülőterére utazunk, átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés másnap

 

UNESCO:

 • Okavango-delta (természeti)
 • Hoba meteorit
 • Mosi-oa-Tunya - Viktória-vízesés (természeti)

 

Az út idegenvezetője: Elter Károly

Elter Károly több mint húsz éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Eddig mintegy 250 csoportot vezetett. Szenvedélyes fotós, mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása. Idegenforgalmi tevékenysége közepette a tudományos munkától sem szakadt el, szabadidejében a jelenkori tengeri gastropoda fajokkal (csigák) foglalkozik.

Namibia, Botswana, Zimbabwe körutazás, 2016.12.06.

Kedves Angéla!

Köszönöm az érdeklődést, nagyon jól éreztem magam.

 


 

Namibia, Botswana, Zimbabwe körutazás, 2016.12.06.

Kedves Angéla!

Egy nagyon kellemes és jól sikerült úton vettünk részt. Nagyon jó volt az út felépítése és a nagy utazási távolságok ellenére rengeteg élmény sűrűsödött be a programba. Az időjárásra ebben az időben még egyáltalán nem volt jellemző a forróság, így a klíma nagyon kellemes volt. Tekintettel arra, hogy az esős időszak csak ezután kezdődik, a nemzeti parkokban azokon a helyeken ahol időszakosan van a tavakban víz, ott kevésbé volt látványos a kirándulás mint ahogy vártuk. A többi helyen, főleg a folyópartokon viszont rendkívül gazdag vadállományt láthattunk.

Köszönöm fáradozásukat.


A várható menetrend:

December 07: Budapest – Dubai 14:40 – 23:05

December 08: Dubai – Johannesburg 04:40 – 10:55

December 08: Johannesburg – Windhoek 14:30 – 16:25

 

December 20: Victoria Falls – Johannesburg 13:25 – 15:05

December 20: Johannesburg - Dubai 18:50 - 05:05

December 20: Dubai - Budapest 08:25 - 11:40

Vízum

Magyar állampolgárok részére vízumra van szükség a Namíbiában, Botswana-ban és Zimbabwe-ben való tartózkodáshoz. Turistaként legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár mindhárom  országban.

Az útlevélnek a hazaérkezés után még legalább további 6 hónapig érvényes. Az útlevélben minimum 3 üres oldalpárnak kell lennie a vízumok elkészítéshez.

A vízumokkal kapcsolatos teendők részleteit utazási irodánk indulás előtt kb. 40 nappal közli.

Valuta

Az amerikai dollár (USD) vagy az euró (EUR) kivitele ajánlott. A pénzváltók és bankok kizárólag 2006. után kiadott, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Namíbiában a namíbiai dollár (NAD, kb. 25 Ft), Botswanában a pula (BWP, kb. 30 Ft), Zimbabwéban az amerikai dollár (USD) a hivatalos fizetőeszköz.

Ajánlott költőpénz

500-700 USD + fakultatív programok árai.

Szállások

Szállásaink hangulatos, színvonalas hotelekben és a nemzeti parkok terletén lévő szafari lodge-okban lesznek, 2 ágyas szobákban.

Étkezés és ivóvíz

Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. További étkezésekre a szállások éttermeiben lesz lehetőség.

Közlekedés

Utazásunk során egy kényelmes utastérrel rendelkező expedíciós járművet használunk közúti közlekedésre és a szafarik során.

Az állatlesek során sétahajókkal és motorcsónakokat is használunk.

Biztosítás

Felhívjuk a figyelmet, hogy az utazáson kizárólag poggyász- és balesetbiztosítással lehet részt venni.

Oltások

Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.

A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Ajánlott gyógyszerek

Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli.

Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.

Időjárás

A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen.

Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.

Időeltolódás: +1 óra

Kommunikáció

Mindhárom országban beszélnek angolul.

Mobiltelefon

A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, ám a hálózat 1800 MHz-en működik.

Elektromos áram

A csatlakozó aljzatokról itt talász információt: http://kropla.com/electric2.htm

Közbiztonság

Utazásunkat helyi partnercég bevonásával szervezzük. Az utazás útvonala és a programok helyszínei a nagyvárosoktól távol esnek.

Namíbia, Botswana, Zimbabwe körutazás.Namíbia utazás.Afrikai szafari.Zimbabwe utazás.Viktória-vízesés.

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): kb. 155 USD

Viktória-vízesés, elefánt szafari: kb. 150 USD

Rafting a Zambézi-folyón: kb. 200 USD

A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár

Az ár tartalmazza

 • a szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást és  1 welcome vacsorát, 1 alkalommal Maunban vacsorát,1 alkalommal az Okawango deltában ebédet vacsorát
 • a megadott programokat
 • az utazást bérelt expedíciós szafari busszal
 • a nemzeti park belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást

Külön fizetendő

 • a repülőjegyeket illetékkel (kb. 340 000 Ft)
 • a vízumok díját:kb. 54.000 Ft
 • a további étkezéseket (napi főétkezések 7-20 USD/fő/alkalom)
 • a borravalókat: kb. 60 USD
 • az útlemondási biztosítás (1,5%)
 • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás

Fakultatív programok:

 

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): .. kb. 155 USD

Viktória-vízesés, elefánt szafari: ........................... kb. 150 USD

Rafting a Zambézi-folyón: ....................................kb. 200 USD

Elefánt szafari................................................... kb. 150 USD

 

A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők.


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte