SELECT id FROM utak_torzs WHERE megnev_hun LIKE 'udules_del-olaszorszagban_-_hotel_cala_di_volpe' Üdülés Dél-Olaszországban - Hotel Cala di Volpe, Olaszország, Olaszország :: 1000 Út Utazási Iroda2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Üdülés Dél-Olaszországban - Hotel Cala di Volpe

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Olaszország
Régió:CalabriaHelység:Olaszország
Utazás:Ellátás:

Tengerparti nyaralás fakultatív kirándulásokkal Calabria legszebb öblei mentén.

Utazás: repülővel
Indulási időpontok: 2017. július 2., július 9., július 16. 
Napok száma: 8 nap / 7 éjszaka

1.nap  Budapest –Lamezia Terme – Capo Vaticano
Elutazás Budapestről 19:15 h-kor a Wizz Air járatával. Érkezés Lamezia Termebe 21:05 h-kor, majd transzfer Tropea/ Capo Vaticanoba, szállásunkra (6 éjszaka).

2. nap  Capo Vaticano –szabadprogram
Capo Vaticano, az Istenek hegyfoka a calabriai Tirrén-tenger partján, szemben a Stromboli és a Lipari-szigetekkel. Gyönyörű, fehér homokos tengerpartok, türkíz kék vizű  öblök váltják egymást. Ezek közül a legszebb öböl a Grotticelle által alkotott három szomszédos partszakasz, melyet a harmadik legszebb strandnak tartanak Olaszországban és a világ 100 legszebb strandja közé soroltak.

3. nap  Szabadnap – vagy fakultatív kirándulás
Tropea  - Capo Vaticano – Vibo Valentia – Pizzo (80 km)

Reggeli után fakultatív kirándulás a félsziget felfedezésére. Először Calabria talán legszebb településére, Tropeába látogatunk. Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40-50 m magas mészkősziklára épült, így a belváros egyespontjairól lélegzetelállító látvány fogad. A látkép meghatározó része a város előtti szigeten álló (Isola Bella), kastélyra emlékeztető templom. A templom alatti dombba a szerzetesek barlangokat vájtak, amelyek annak idején védelmi célokat szolgáltak. Először városnézés a felsővárosban, itt található Calabria legnagyobb temploma, a 13. században épült Nagyboldogasszony Szűzanya Székesegyház. Sétálunk a szűk, zegzugos, sikátoros utcákban, megtekintünk néhány 18.-19. században épült nemesi palotát. Folytatásként az alsó városrészben megtekintjük a Santa Maria dell’Isola háromhajós bazilikát és bencés kolostort, mely az egykoron partközeli Santa Maria szigeten áll.
Tropeából Vibo Valentiaba utazunk, ahol kiváló állapotban maradtak fent a sárga tufából épült monumentális épületek és a kikövezett utcák. Megtekintjük a normannok által épített várat és a San Michele harangtornyot. Itt található Calabria legrégebbi lelete, a híres Aurea arany lemez, amely még a görög időkből származik. Utolsó állomásunk a tengerparton található meseszép Pizzo. Történelmi központját, a főteret szűk sikátorokon keresztül érjük el. A tengerparton található a 15. században épült Aragon vár. A főutca számtalan cukrászdájában kóstolhatjuk meg a helyi specialitást, a Tartufo-t, ami egyhatalmas gombóc fagyi olvasztott csokoládéval megtöltve.

4. nap  Szabadnap – vagy fakultatív kirándulás
Cosenza –Paola – Lamezia Terme (290 km)

Ma Calabria északi részét fedezzük fel.  Cosenza középkori városközpontjában megtekintjük a Katedrálist, a Szüzek kolostorát, a Santa Maria Vergini templomot, majd a Svevo várat. Ezután továbbutazunk Paola településéhez. Itt a Szent Ferenc bölcsőjeként emlegetett Santuorio-t tekintjük meg. Az Isco szurdok által határolt történelmi zarándokhelyről festői kilátás nyílik a tengerre és a hegyekre. A délutáni órákban érkezünk Lamezia Termébe. A város három településből áll, melyet normannok alapítottak a 9. században, ők építették a bencés apátságot és a várat is. Végül elsétálunk a 16. századi Máltai Lovagok Bástyájához is.

5.-6.nap Szabadnap - pihenés a meseszép öblök mentén
vagy fakultatív kirándulás a Lipari szigetekre a Stromboli vulkánhoz

5. nap (Csütörtökön) csak éjszakai túra indul.
Útvonal:
11:00 óra indulás Vibo Valentiaból. El hajózunk a legszebb öblök mentén,(Ruffa Torra, Grotticelle Beach)  majd érkezés a legkisebb ( 3m2 km nagyságú ) Panera szigetére 13:30 órakor. Fürdés szabad program, majd 17:00 órakor tovább hajózunk a közeli Stromboli szigetre. Érkezés után séta szabadprogram, majd 20:00 órakor körbe hajózzuk a szigetet. Megállunk a Sciara del Fuoco lejtőnél amely a sziget legszebb természeti látványa. Itt érintkezik a tengerrel a forró magna. A látvány leírhatatlanul szép.
Érkezés Tropea kikötőjébe 23:30 órakor.

6. nap ( Péntek) csak nappali túra lehetséges.
Program: Indulás 07:45 órakor. Elhajózunk a legszebb öblök mentén, majd 09:00 órakor érkezés Stromboli szigetére.
Séta szabadprogram, majd elhajózunk a legkisebb sziget a Panarea mentén. Érkezés Lipari szigetre, amely a sziget csoport központja.. Itt megtekintjük a XIII. sz ovális alakú kunyhókat, majd szabad program.( Érdemes felkeresni a Múzeumot, ahol a bronz korból származó a szigeten talált kerámiákat őriznek. 15:15 órakor tovább hajózunk Vulcano szigetére, ahol megtekintjük a víz alatti hőforrásokat, és a természetes kénes iszapos tengerpartot.17:15 órakor indulunk vissza. Érkezés Tropeába 19:15 órakor.

7. nap  Scilla – Reggio Calabria – Melito (Pentedattilo) – Bova – Gerace – Soverato (320 km)

Reggeli után a keleti part felé utazunk miközben több városban is megállunk.
Első állomásunk Scilla, egy meseszép tengerparti település, mely három részből áll: a tengerparti üdülőhely a Marina Grande, a Ruffo vár területe és a Szent György magaslaton elterülő városmag, a Chianalea, melynek tengerparti házait a tengerhullámai mosnak.
Következő állomásunk Reggio Di Calabria, mely már az ókorban is jelentős település volt.A történészek az első emlékeket Kr.e. 720-ra teszik. Erre utal az a két világhírű, ókori bronzszobor, melyek a Magna Graecia Nemzeti Múzeumban találhatók. Az Aragón vár megtekintése után a csodálatos tengerparti sétányhoz látogatunk, ahol szebbnél-szebb villák és paloták sorakoznak a mediterrán korzó mentén. Egy olasz költő szerint ez a sétány „Olaszország legszebb kilométere”.
Innen a szinte lakatlan, festői, görög településre, Pantedattiloba érkezünk. A meseszép falucska a Monte Calvario tetején, sziklák fogságában néz le ránk. Nevét szokatlan formájáról kapta, mintha egy küklopsz ötujjú kezével nyúlna felénk. Ezután Bova Marinaba utazunk, itt megtekintjük a régészeti és archeológiai központot, amely közel 9000 éves történelmi múlttal rendelkezik.
Utolsó állomásunk a templomokban, műemlékekben igen gazdag Gerace, mely már a bizánci időszakban is történelmi központ volt. Megtekintjük az óvárost és Calabria legnagyobb katedrálisát, a St. Nicholast.
A délutáni órákban érkezünk Soveratoba, szállásunkra, ahol 1 éjszakát töltünk el.

8. nap Capo Rizzuto– Crotone – Santa Severina - Catanzaro – Lamezia Terme – Budapest (220 km)

Utolsó napunk is szép látnivalókat tartogat Calabria keleti partvidékén. Első állomásunk Capo Rizutto. Itt található az egyik legszebb kastély Olaszországban, mely egyedülálló tengerparti fekvésének köszönhető. A várat már az ókorban is lakták, a várfalakról csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Innen Crotoneba utazunk. Sétánkat a katedrális megtekintésével kezdjük, majd V. Károly nápolyi király várával folytatjuk. Ezután a közeli Santa Severinaba utazunk. A városka egyike Olaszország legrégebbi településeinek. Bizánci katedrálisa és középkori vára mellett magaslati fekvése is is csodálatos.
Késő délután utazás a repülőtérre. 21:15 h-kor indulás a Wizz Air járatával, érkezés Budapestre 23:25 h-kor.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Utolsó frissítés dátuma: [[mainap]]

 • Oltással rendelkezőknek: elismeri az Európai Unión belül az oltást igazoló digitális COVID-igazolványt, csak az EMA által elfogadott oltásokat veszi figyelembe: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson/Johnson.
 • Ha igazoltan átesett a betegségen: elismeri az Európai Unión belül a védettséget igazoló digitális COVID-igazolványt, amennyiben a megbetegedés igazoltan történt. 
 • Oltás nélkül: a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi negatív Rapid/antigén gyors tesztet kell bemutatni 6 éves kor felett. 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy augusztus 6-tól Olaszországban a legtöbb múzeumba, étterembe, bárba, látnivalóba történő belépéskor is szükség van az EU-s igazolásra. Így az oltással nem rendelkezőknek, illetve az ún. keleti oltással (Sputnik V vagy Sinopharm) rendelkezőknek a tartózkodás során is 48 óránként a kijelölt gyógyszertárakban el kell végeztetniük egy gyors antigén tesztet. (kb. 30 perc, kb. 30 EUR/teszt)

 Utazás előtt regisztrálni kell a család egy tagjának.

 

Tudnivalók

Éghajlat: 

Igazi mediterrán éghajlatot csak délen találunk: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appenninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon száraz kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, a csapadék eloszlása egyenletes. Az Adria partján közepes csapadék, erős ÉK-i szél (bóra) jellemző. A Liguri- és Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.

terület:301 318 km2
főváros: Róma
államforma: köztársaság
lakosság: 60 233 948 fő (2013)
időzóna: UTC+1, UTC+2
nyelv: olasz
népcsoportok: szárd (2%), rétorománok (1%), tiroliak (0,5%).
vallás: keresztény: 54 millió fő - ebből katolikus 52 millió fő, protestáns 700 000 fő, ortodox keresztény 700 000 fő, egyéb keresztény 500 000 fő, iszlám: 850 000 fő, buddhista: 110 000 fő, hindu: 75 000 fő, szikh: 70 000 fő, zsidó: 45 000 fő, pogány: 15 000 fő, vallás nélküli: 4 millió fő.

Látnivalók

Vízum beszerzése nem szükséges

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:
• 6 éjszaka Tropea/Capo Vaticanoban 3-4*-os szállodában félpanzióval
• 1 éjszaka Soveratoban 4*-os szállodában reggelivel
* Repülőjegy Budapest-Lamezia Terme között 1 db kisméretű kézipoggyásszal
• légkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkal
• magyar idegenvezető

Minimális indulási létszám: 15 fő

Külön fizetendő

A részvételi díj nem tartalmazza, kötelező költségek:
* Repülőtéri illeték: 19.900 Ft/fő (változhat)
* Feladható poggyász: kb 20.000 Ft/db (23 kg)
• BBP biztosítás: 4.400 Ft/fő
• Útlemondási biztosítás: 1,5%
• Idegenforgalmi adó: 16 Eur/fő (helyszínen fizetendő!)
• Belépők: kb 20-30 Eur/fő

Fakultatív kirándulások:
* 3.nap: Tropea-Capo Vaticano-Vibo Valentina-Pizzo: 25 Eur/fő
* 4.nap: Cosenza-Paola-Lamezia Terme: 45 Eur/fő
* 5. - 6..nap: Lipari szigetek (Stromboli) hajókirándulás)

Minimális indulási létszám: 15 fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte