2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Délkelet-Ázsia tengerein hajóút

Út típusa:HajóutakOrszág:Malajzia
Régió:MalajziaHelység:Kuala Lumpur
Utazás:Ellátás:

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Malajzia hallatán, elsőre biztosan többeknek a „Maláj tigris” jut eszébe, majd később Kuala Lumpur ikertornyai a Petronas tornyok. Pedig Sandokan és Lord Brooke küzdelme a régi angol gyarmati múlt időszakát idézi fel mély nyomot hagyva a magyar nézők ezreiben. Azóta sokat változott a világ és persze Malajzia is a baloldali közlekedés a régmúltra a felhőkarcolók pedig a jelenre és a jövőre utalnak. Thaiföld és Szingapúr között elhelyezkedő ország számos természeti és számos kulturális látnivalót kínál a vendégeinek árban pedig nagyon jó ár érték arányt képvisel. Minden megtalálható itt, ami egy tartalmas utazáshoz nélkülözhetetlen. Számos UNESCO világörökségi listán szereplő látnivaló található itt, mind természeti, mind pedig épített örökségi. A gyarmati hangulatú városok közül talán Georgetown a legszebb, de Melaka látnivaló is páratlanok. A fővároshoz közeli Bat barlangok a hindi közösség legszentebb helyei közé tartoznak ahol Murugan hindu istenség hatalmas arany szobra is található. A fővárosban persze a szinte mindenhonnan látható ikertornyok az elsődleges látványosság, de feltétlen meg kell nézni a Királyi palotát, a régi kínai városrészt is.

A maláj konyha nagyon hasonló a többi ázsiai országéhoz, de nem csak helyi ételek, hanem az indiai, kínai konyha és más ázsiai konyhák is, de nyugatiak is képviseltetik magukat, sőt ezek izgalmasabbnál izgalmasabb kombinációival is találkozhatunk.

 Pihenni a tengerparton Penangban érdemes, de nagyon sok természeti szépség környéke, esőerdők, hegyek is kínálnak kiválóan felszerelt lodge-okat és szálláshelyeket.

Végezetül egy jó tanács a Cameron felföldön járva, a teák mellett feltétlen kóstolják meg a helyi epret, valami csoda.

 

Tudnivalók

Éghajlat

Malajzia klímája forró, páradús és csapadékos. Mindkét országrész a Föld egmelegebb pontjait összekötő termikus egyenlítő mentén fekszik. Az évi középhőmérséklet 27-28 °C, az évszakos ingadozás 1-2 °C, a nappalok és az éjszakák között 5-8 °C. 

Az éghajlata trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.

Közlekedés

az országban balra tartás van. Gépjármű vezetéséhez, ill. bérléséhez nemzetközi jogosítvány szükséges. A félsziget gyors, gazdaságos és kiterjedt buszhálózattal rendelkezik. A vonat szintén kényelmes és gazdaságos megoldást jelent, de csak két vonalon közlekedik. Malajzia szerteágazó belföldi légi útvonalai mentén a környező szigetek könnyedén elérhetőek.

Időeltolódás

Magyarországhoz képest +7 óra.

Egészségügyi helyzet

Kötelező védőoltás nincs. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt (fogmosáshoz is!). 

Öltözködés

Malajzia muzulmán ország, ezért a hölgyvendégek lehetőleg ne fürdőruhában látogassanak el a halászfalvakba és a kisvárosokba. Egyébként a nyaralóöltözet mindenhol megfelel, ám néhány étteremben és éjszakai szórakozóhelyen elvárják az elegánsabb megjelenést.

Elektromosság

220/240 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.

Látnivalók

Magyar állampolgárok legfeljebb 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Malajzia területén. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél, a malajziai tartózkodás anyagi fedezetének igazolása, a vissza/tovább utazásra szóló repülőjegy és a határátkelőhelyeken elérhető ún. Arrival/Departure Card (Imm.26) nyomtatvány kitöltése.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár

Az ár tartalmazza

Külön fizetendő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte