SELECT id FROM utak_torzs WHERE megnev_hun LIKE 'vitorlas_kalandok_a_sea_star_fedelzeten_a_seychelle-szigeteken' Vitorlás kalandok a Sea Star fedélzetén a Seychelle-szigeteken, Seychelle-szigetek, Seychelle-szigetek :: 1000 Út Utazási Iroda2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Vitorlás kalandok a Sea Star fedélzetén a Seychelle-szigeteken

Út típusa:HajóutakOrszág:Seychelle-szigetek
Régió:SeychellesHelység:Seychelle-szigetek
Utazás:Ellátás:

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Frissítve: [[mainap]]

Jelenleg aktuális beutazási információk:

Seychelles-szigetek március 25-től bizonyos feltételekkel minden turistát beenged! (kivéve Dél-Afrikából). A belépéshez minden utasnak (infant és gyereknek is) az indulás előtti 72 órában levett negatív PCR teszt szükséges, függetlenül attól, hogy oltottak vagy sem. Nincs karantén, nem korlátozzák a szabad mozgást viszont betartandó a közegészségügyi intézkedések.

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

 • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Doha városában (jelenleg az odaúton 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell, a hazautazáshoz nem kérnek PCR tesztet) Ha hazaúton a hosszú csatlakozás, a dohai reptéren az alábbi megoldásokat javasoljuk Hotel a tranzitban, Business várók.

Jelenleg aktuális információk Magyarországra történő hazautazáskor:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja. 

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk rá a választ és a megoldást!

További információk ITT találhatóak.
Magyar Konzuli tájékoztatás ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

Felhvíjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak! 

 _______________________________

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

 • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
 • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
 • Ajánlatainkat személyre szabjuk
 • Legkedvezőbb árgarancia
 • Kedvező menetrend és repülőjegyárak

A szigeteket az érintetlen természet, a pálmafás lagúnák, véletlenszerűen a tengerbe dobált sziklák, azúrkék víz, a hófehér finomhomokos tengerpart teszi felejthetetlenné az idelátogatók számára. Bármennyire csábítóak is a képek, egyszerűen nem vehetik fel a versenyt a valósággal, Praslin és La Digue káprázatos strandjaival vagy Vallée de Mai katedrálisszerű pálmaerdőivel. A Seychelle-szigetek az a hely, ahol a kéknek és a zöldnek számos árnyalata létezik, mind-mind magával ragadja az odalátogatót. A Seychelles-szigetek hihetetlenül gazdag flórával és faunával rendelkezik: a kókuszpálmák, a takamaka fák, a világ legnagyobb teknőse, a számos madárfajról már nem is beszélve. A szigetek közül a legnagyobb és legismertebb Mahé szigete. 

Tudnivalók

Időjárás

A Seychelle-szigeteken egész évben nyár van, az átlagos hőmérséklet 29°C, a páratartalom magas, a napsütés garantált. A január és a február a legnedvesebb, s egy trópusi eső a legrosszabb időjárás, amit itt tapasztalhat, amely egyébként csodásan felfrissíti a levegőt. A terület kívül esik a hurrikán zónán, így viharra egyáltalán nem kell számítani. Az év többi részében az óceán szele enyhíti a hőséget. A napsugárzás nagyon erős, ezért nem javasolt a kirándulás 12 és 3 óra között, szellős, könnyű ruha viselete javasolt.

Közlekedés

Autó -  Kiépített utak csak La Digue, Mahe és Praslin szigetén vannak. Autót bérelhet Mahén és korlátozott számban Praslinen. Autót bérelhet, aki elmúlt 21 éves, és három hónapnál régebbi, érvényes jogosítvánnyal rendelkezik. A Seychelle-szigeteken a bal oldalon közlekednek. Mahé kanyargós, szűk és szeles hegyi útjain nincsenek védőkorlátok, így a vezetés extra óvatosságot és bizonyos gyakorlatot igényel. Lakott területeken belül 40 kilométer per óra, egyébként 65 kilométer per óra a sebességkorlát.

 

Busz - A buszok a Seychelles Nemzetközi Repülőtérről reggel fél hattól este fél nyolcig közlekednek, húszpercenként indulnak a fővárosba. Az SPTC buszai reggel 5 óra 20 és este 21 óra 30 között járnak Mahé és Praslin szigetén. 

Hajó - Hajót is találni Mahén, de nincs előre meghatározott menetrendjük. Mahe, Praslin és La Digue között rendszeres a hajóforgalom. A hajók magánkézben vannak, szolgáltatást egyénileg lehet igénybe venni.

Konyha

A kreol konyha, amely az afrikai, kínai, indiai, angol és francia kultúra keveréke, nagyon finoman összevegyített fűszereiről híres, no meg a kókusztejről és a kenyérfagyümölcsről. Ez utóbbit a burgonyához hasonló módon készítik el, összetörve vagy megsütve, s egy leheletnyit édesebb a végeredmény.

A szigetlakók nagyon egészségesen étkeznek, rengeteg padlizsánt, lopótököt, káposztát, avokádót esznek, s kedvenc gyümölcseik a banán, a mangó, az ananász, a licsi, a papaya és a grapefruit. Homár, polip, csirke- és sertéshús is rendszeresen az asztalra kerül, a bárány és a marha azonban nagyon ritka, mert importcikk. Az üdülőközpontok és Mahé éttermei a helyi specialitások mellett nemzetközi ételeket is kínálnak, s hozzá bort és más alkoholos italokat, az utcán azonban tilos alkoholt fogyasztani. A főszigeten olasz és kínai étterem is van.

Vásárlás

A helyi piacokon és üzletekben fantasztikus szuveníreket és kézimunkákat találhatunk, a batikolt szövetektől kezdve a fonott kosarakon és az edényeken keresztül a hagyományos fabútorokig és festményekig. 

A vásárlásra Victoria a legjobb hely, szinte mindenféle árut kínálnak itt széles választékban, s a legnagyobb piac is a főváros központjában található szombatonként. Az üzletek általában hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 5-ig és szombatonként 8-tól délig tartanak nyitva.

Etikett

A Seychelles-iek egyszerű és őszinte életet élnek, s mert a turizmust szigorú szabályokkal keretek között tartják, a szigetek és lakóik máig megőrizték természetes sármjukat. 

A kézfogás a köszöntés általános formája férfiak és nők körében is. A helyiek rendkívül barátságosak, és szívesen hívnak vendégeket az otthonukba. 

A borravaló az éttermek, hotelek és a taxik esetében is általában fel van tüntetve a számlán, s öt-tíz százalék a szokásos összege. De ha különösen elégedett a szolgáltatással, és szeretné ezt kifejezni, 5-10 százalék további borravalónak nagyon fognak örülni.

Egészség

Kötelező oltás nincs. Moszkitóriasztó szerek alkalmazása és hosszú ujjú póló, hosszú nadrág viselése javasolt hajnalban és sötétedéskor.

A csapvíz általában klóros, és bár viszonylag biztonságos, enyhébb gyomorrontást okozhat, ezért csak palackozott vizet ajánlott fogyasztani. A tej pasztörizált és a tejtermékek is biztonságosak csakúgy, mint a helyi hús- és haláru, illetve a zöldség és a gyümölcs.

 

Victoriában van kórház és La Digue, Mahé és Praslin szigetén még néhány klinika, de az orvosi ellátás lehetőségei korlátozottak, s gyakran nem felelnek meg a nemzetközi standardnek. A sürgősségi ellátásnak is van egy alapdíja, de más kezelések meglehetősen drágák. Ezért fontos, hogy teljeskörű egészségügyi biztosítása legyen, amely minden előre nem látható eseményre fedezetet biztosít. 

Pénzváltás

Pénzt váltani bankokban van lehetőség, amelyek a főbb szigeteken találhatók. Általában reggel fél kilenc és délután fél három között tartanak nyitva hétköznaponként, és délelőtt tizenegyig szombatonként. Az American Express, MasterCard és Visa kártyák széles körben elfogadottak, bankautomatát Mahén és Praslinen találhat.

Vám és útlevél

A helyi valuta behozatala nem, de a kivitele limitált: legfeljebb 2000 Seychelles-i rúpiát vihet ki az országból. Növényt és állatot csak előzetes engedéllyel hozhat be a szigetekre; kagylót, hivatalos azonosítószámmal nem rendelkező tengeri kókuszt, feldolgozott vagy élő halat és teknőst pedig nem vihet ki. 

Vízumra nincs szükség, de érvényes útlevélre és a visszautat igazoló repülőjegyre igen, és bizonyítani kell azt is, hogy elegendő pénzösszeg áll a rendelkezésére.

Látnivalók

-Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Seychelles-szigetekre. A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei: Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél,Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy,Visszaigazolt szállásfoglalás, Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre, A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap).

-A belépéshez minden utasnak az indulás előtti 72 órában levett negatív PCR tesztet szükséges (included infant&child) végeztetnie amit már az induló járatra való bejelentkezéskor a légitársaság ellenőriz.

-HTA - "egészségügyi utazási engedély":
Health Travel Authorization engedély kérelmét online kell kitölteni, amely EZEN a linken érhető el. A kérelmet az indulás előtt 72 és 3 óra között lehet benyújtani. 

A negatív teszt eredményt, a repülőjegy és szállás információkat, útlevél fotót, credit/debit bankkártya adatokat kell feltölteni. A regisztrációt 6 órán belül felülvizsgálják. 18 év alatti gyermekek esetében a törvényes gondviselő, szülő vagy a kísérő felnőtt felelős a kérelem kitöltéséért. Minden korosztálynak szüksége van engedélyre, aki Seychelle-szigetekre szeretne belépni.

A kérelem beérkezését követően azonnal feldolgozásra kerül. kb. 3 órán belül kapnak visszajelzést.  Az alábbi URL-címen bármikor ellenőrizheti engedélyének állapotát: https://seychelles.govtas.com/application-check

Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak utazhat amennyiben a kérelmét elfogadták. Az ára fedezi az esetleges repülőtéri teszt árát.

A családok számára javasoljuk a Seychelle-szigeteki utazási engedélyezés mobilalkalmazás használatát mivel egy eszközön tudják tárolni az engedélyeket.

 1. Töltse ki a jelentkezési űrlapot
 2. Győződjön meg arról, hogy az összes adatot helyesen adta meg
 3. Mentse el és Nyújtsa be a pályázatot
 4. E-mail értesítőt fog kapni a jelentkezésről automatikusan
 5. A befizetés feldolgozásáról megerősítő e-mailt kap automatikusan
 6. E-mail értesítőt fog kapni a jelentkezés elfogadásáról
 7. Ha jóváhagyták kérelmét, kérjük, nyomtassa ki az e-mailhez csatolt PDF dokumentumot és mentse le mobil eszközére vagy mentse a Seychelles Travel Authorization applikációba. A dokumentum bemutatandó az indulási és érkezési repülőtéren.

-Érvényes utas biztosítás, ami  COVID-19 fedezetet nyújt (legfőbbképpen, karanténra és egészségügyi ellátásra).

-Csak engedéllyel rendlekező szálláshelyek visszaigazolását fogadják el, melynek a listája ITT érhető el. A szálláshelyet a teljes kint töltött időszakra kell foglalni. 

-A repülőtéren minden utasnál testhőmérséklet ellenőrzés várható egészségügyi ellenőrzéssel. Minden látogatót, akinél lázat, légzési nehézséget, köhögést, orrfolyást vagy a légszomjat állpaítanak meg, elkülönítik a többi utazótól és ha  indolkolt PCR tesztet végeztetnek. Maszk hordása kötelező a repülőtéren. 

-Minden látogató számára kötelező az arcmaszk viselése az összes nyilvános területen (különösen zárt terekben vagy kültéri helyeken, ahol 1 méternél nagyobb fizikai távolság nem lehetséges megbízhatóan fenntartva).

-Tesztelés hazaúton: Haza utazáskor amennyiben az Ön célországa, vagy légitársasága megköveteli a PCR tesztet, azt eltudja végeztetni mind Mahe, Praslin és La Digue szigetén is. Az érintetteknek felkell keresniük a helyi Közegészségügyi Hatóságot a következő e-mail címen covid19test@health.gov.sc vagy telefonon +248 4388410.  A teszt ára SCR2, 500.00 (=kb. 7.500 HUF) 12 év alatt és 65 év felett díjmentes.  A Seychelle-szigeteken elvégzett összes PCR-tesztet a helyi Egészségügyi Minisztérium akkreditálta. A magán egészségügyi szolgáltatók PCR-vizsgálati lehetőségeket és gyors antigénteszteket is kínálnak, felár ellenében.

További információk:

http://www.tourism.gov.sc

https://www.seychellestourismboard.travel/

 

 

Vitorlázás

Mindkét hajót modern vitorlabevonó rendszerrel, erős árboccal és kötélzettel, valamint nagy vitorlafelülettel rendelkezik. A Sea Star-nak 5, a Sea Bird-nek 4 vitorlája van.

Sport

Az aktív pihenést a vendégeink rendelkezésére álló sznorkel felszerelés, kajak és paddle board sporteszközök ingyenes használata is biztosítja.

Szigetlátogatások

Minden, hajóinkon töltött nap új élmények ígéretét hordozza, hisz a körutazás során mindig újabb nevezetességeket, szigeteket, öblöket és partokat látogatunk meg. Az UNESCO világörökségei közé tartozó Vallee de Mai park Praslin-en, a madárrezervátumként működő Aride, valamint Cousin sziget, az óriás teknősök lakta Curieuse, és a szigeteket néhol teljesen körülölelő tengeri nemzeti parkok mind más és más oldalát mutaták be a szigeteknek.

Búvárkodás

A palackos merülés és sznorkelezés a szigetekre érkező vendégek számára kihagyhatatlan élményt nyújtanak. A világ óceánjaiban egyedülálló gránitszigetek körül fellelhető korallzátonyok a trópusi halak, ráják, cápák, teknősök, és sok más állat otthona. A körutazás során a belső szigetek legszebb merülőhelyei közül válogatunk, hogy búvár vendégeinknek minél változatosabb élményekben legyen része. Hajóink egyben olyan PADI búvárbázisok, ahol búvároktatóink segítségével nemcsak a haladó, hanem a teljesen tapasztalatlan vendégeink is megismerhetik a Seychelle-szigetek víz alatti világát.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár

Az ár tartalmazza

Külön fizetendő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte